Bokserski klub Slavija dobila novu dvoranu

Darko Pašagić
Bokserski klub Slavija dobila novu dvoranu

BANjA LUKA - Članovi jednog od najtrofejnijih sportskih kolektiva u Banjoj Luci - Bokserskog kluba Slavije, sutra će konačno useliti u nove prostorije, koje se nalaze iza Gimnazije.

 

 

- Kao što je poznato početkom godine smo umjesto stare dvorane koja je morala biti srušena, dobili baraku na korišćenje. Od tada smo se zajedničkim snagama, ali i uz pomoć velikog broja prijatelja, potrudili da je maksimalno renoviramo i u tome smo uspjeli. Sutra ćemo se konačno useliti u nju, a velika nam je čast što bi naše nove prostorije trebalo da otvori predsjednik Vlade Republike Srpske Milorad Dodik - istakao je predsjednik Bokserskog kluba Slavija Blažo Buljić na jučerašnjoj konferenciji za novinare.

Prvi čovjek banjolučkih boksera obećao je da će nove prostorije biti dodatni stimulans za još bolje rezultate.

- U nekoliko prethodnih godina smo bili neprikosnoveni u BiH, četiri puta uzastopno smo bili prvaci, ali sada želimo još više. Želimo i da na međunarodnoj sceni osvjetlamo obraz našeg kluba, Banje Luke i Republike Srpske. Već do kraja godine očekuje nas nekoliko važnih ispita od kojih su sigurno najveći seniorsko prvenstvo Evrope u Engleskoj i juniorski šampionat Svijeta u Meksiku. Pokušaćemo da na ovim smotrama postignemo što bolje rezultate - naglasio je Buljić.

Ovaj klub će od 9. do 12. oktobra biti domaćin Osmog međunarodnog bokserskog turnira "Radovan Bisić", koji je uvršćen u kalendar Evropske amaterske asocijacije.

- Kao i prethodnih godina biće to za nas veliki izazov u organizacionom, ali i sportskom smislu. Kako sada stvari stoje, ovo će biti najjača smotra do sada jer su učešće već potvrdili: Srbija, Hrvatska, Slovenija, Makedonija, Crna Gora, Mađarska, Poljska, Češka, Slovačka i Italija. Posebno nas je obradovao dopis iz Ruske bokserske federacije, koja u sklopu priprema za Evropsko prvenstvo u Banju Luku želi da dođe sa kompletnom reprezentacijom. Narednih dana očekujemo još nekoliko potvrdnih odgovora i vjerujemo da će u naš grad stići bokseri iz petnaestak zemalja. Već je formiran i Organizacioni odbor na čijem čelu će biti ministar za porodicu, omladinu i sport u Vladi Republike Srpske Proko Dragosavljević - istakao je počasni predsjednik Bokserskog kluba Slavija Dragan Batar. 

Umjesto "Borika" "Obilićevo" 

Svi mečevi na Osmom međunarodnom bokserskom turniru "Radovan Bisić"  biće održani u Sportskoj dvorani "Obilićevo".

- Razlog je što je "Borik" zauzet zbog priprema za Svjetsko kuglaško prvenstvo, pa smo morali da promijenimo dvoranu. Međutim, vjerujem da to neće biti problem za ljubitelje boksa i da će "Obilićevo" biti puno za vrijeme trajanja ove smotre - naglasio je Batar.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana