Banjalučani ubijeđeni u slavlje

Siniša Kotaraš
Banjalučani ubijeđeni u slavlje

Banjaluka - Odlučujuća utakmica za prvaka BiH između branioca titule Izviđača i Borac m:tela na programu je večeras u Ljubuškom, sa početkom u 20 časova. Banjalučani su uputili prigovor na ponašanje komesara za takmičenje Zdenka Alpeze, ali su ipak pristali na odigravanje ovog meča, uvjereni da na parketu mogu da ostvare cilj, a on se zove titula.

I dok su čelnici kluba vodili mali rat sa komesarom i savezom, stručni štab i igrači su pokušali i, prema riječima Bojana Rađenovića, uspjeli da taj problem potisnu u drugi plan i pripreme se za odlučujuću utakmicu.

- Mislim da smo uspeli da izignorišemo sve to što se dešavalo. Jednostavno smo se potrudili da ne čitamo ništa u vezi s tim problemima jer nismo želeli da nas bilo šta poremeti - rekao je Rađenović.

Svi prvotimci su optimisti i uvjereni da će slaviti poslije utakmice.

- Mislim da možemo da završimo ono što smo započeli osvajanjem Kupa BiH, kada smo i najavili juriš na duplu krunu. Ova ekipa to apsolutno može, verujem u sebe, saigrače i stručni štab i ubeđen sam da možemo ostvariti taj cilj - kategoričan je Rađenović.

Za samo mjesec Izviđač i Borac su odigrali već četiri međusobne utakmice, dvije su dobili Banjalučani, jedna je završena remijem, dok je Izviđač prvi put slavio prije tri dana.

- Mislim da će srce i veća želja prelomiti utakmicu. Verujem da više želimo pobedu jer smo ove sezone odigrali pregršt utakmica i da smo od starta, uz sve dužno poštovanje rivalima, najviše želeli ovaj trofej. Odigrali smo te četiri utakmice i ne verujem da će biti nekih velikih taktičkih iznenađenja. Ko bude bolje i pametnije igrao, ali i napravio manje grešaka, može da se nada tituli - kaže Rađenović koji je na posljednjem meču u Ljubuškom postigao čak 11 pogodaka.

Govoreći o Izviđaču, Rađenović je naglasio da je u pitanju zaista dobra ekipa, rival dostojan finala za prvaka.

- Jako korektna i uigrana ekipa, sa dosta mladih igrača. Čak im je najmlađi igrač na terenu lider u igri (Milan Vukšić) i to radi zaista odlično. Ekipa za respekt protiv koje se mora igrati maksimalno svih 60 minuta - zaključio je Rađenović.

O nastavku nakon majstorice

Kada je stigao u Banjaluku, Rađenović je potpisao jednogodišnji ugovor koji mu ističe ovog ljeta.

- Da se malo našalim, ugovor sa Borcem me veže do večeras i ističe po završetku utakmice. Nisam još pričao sa upravom o novoj saradnji jer, iskreno, nije bilo ni mesto ni vreme za razgovore takve vrste. Da mi prvo završimo započeto, a onda ćemo videti šta i kako dalje. Svakako da razmišljam o karijeri, imam dosta opcija, a jedna od njih je i ostanak u Banjaluci. Od samog dolaska svidelo mi se sve, grad, klub, saigrači i navijači, tako da je sve otvoreno - tvrdi Rađenović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana