Zvezda pala u završnici – Budućnost vratila seriju u Beograd

B92
Zvezda pala u završnici – Budućnost vratila seriju u Beograd

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su na gostovanju od Budućnosti sa 84:80, u četvrtom meču finala ABA lige.

Izabranici Milana Tomića igrali su veoma dobar meč, ali su u posljednja dva minuta poklekli i sada je 2-2 u seriji, koja se vraća u Beograd.

Peti, odlučujući, meč igra se u ponedjaljak od 19 časova u hali “Aleksandar Nikolić”. Pobjednik ove serije obezbjediće plasman u Evrolige i postaće šampiona regionalnog takmičenja.

Budućnost do pobjede predvodili su Noris Kol i Edvin Džekson, koji su kombinovali postigli 54 poena, od čega je Kol imao 31, a Džekson 23. Na drugoj strani Beron je postigao 24, a Dobrić i Faje po 14.

Obije ekipe dobro su otvorile utakmice i igralo se poen za poen. Košgeterski okršaj imali su Edvin Džekson i Bili Beron, a prevagu u prvoj dionici donio je Mohamed Faje, koji je bio prisutan na oba kraja terena.

Krilni centar Crvene zvezde imao je učinak od devet poena i pet skokova za samo deset minuta, a šampion Srbije imao je pet poena prednosti (25:20).

Očekivano u drugoj četvrtini gledali smo dosta bolje odbrane. Podgoričani su bolje krenuli, ali je Zvezda od koša Bilija Berona preuzala kontrolu.

Ekipa Jasmina Repeše ništa nije mogla da pogodi do posljednja dva minuta igre. Crveno-beli su vodili sa 38:29, ali su “plavi” uspijeli da se vrate i da na pauzu odu sa samo tri poena zaostatka (38:35).

Sličan epilog desio se u trećoj četvrtini. Zvezda je uspjela da ode na +10 (51:41), ali je ekipa iz Podgorice uspjela da pogodi teške šuteve, a u tome su im pomogli i arbitri sa nekoliko sumnjivih odluka. U posljednju dionicu ušlo se sa rezultatom 58:57 za Zvezdu.

Četvrta četvrtina donijela nam je veliko uzbuđenje. Crveno-bijeli kontrolisali su ritam utakmice, ali su u posljednjih nekoliko minuta poklekli. Budućnost je predvođena Džeksonom i Kolom napravila seriju 9:0 i na 40 sekundi do kraja vodili su 79:72.

Zvezda je pokušala da se vrati nekim pogocima van linije 6,75, ali je zaostatak bio prevelik. Ekipa Jasmina Repeše dolazi do pobjede i vraća seriju u Beograd. Odlučujuća utakmica na programu je u ponedjeljak od 19 časova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana