Ognjen Ožegović: Zvezda nekorektna

Danijel Radujković
Ognjen Ožegović: Zvezda nekorektna

Beograd - Crvena zvezda ispala je nekorektna prema meni i najbolje je da smo se rastali. Svoj san sam ispunio, debitovao u "crveno-belom" dresu i bolje je da se ovako završilo, ako već nije bilo perspektive za mene na "Marakani".

Izjavio je ovo za "Glas Srpske" dojučerašnji fudbaler Crvene zvezde Ognjen Ožegović, robusni centarfor, koji je rođen u Republici Srpskoj, tačnije Gradišci.

Kazao je da će karijeru nastaviti u nekom klubu u Srbiji i da mu prija interesovanje pojedinih klubova.

Čuo sam da su se za mene raspitivali i pojedinci iz banjalučkog Borca, ali povratak na Gradski stadion biće moguć jednog dana pri kraju karijere. Sada su moja razmišljanja okrenuta u drugom pravcu - dodao je Ožegović.

On je kao omladinac došao u redove Crvene zvezde, ali nije dobio pravu priliku da se dokaže. Odigrao je samo četiri meča za prvi tim, a klubu je oprostio dug od 15.000 evra.

- Razlog raskida ugovora je što mi duguju mnogo para. Drugi razlog je i to što sam imao nekoliko ponuda iz inostranstva, ali je Zvezda tražila veliko obeštećenje i morao sam da ih tužim, da bih mogao na ljeto da idem. Već sam rekao da sam ostvario snove debitujući za Zvezdu, ali su me ljudi u upravi razočarali. Nisu bili korektni i nisu me pustili u inostranstvo - kazao je Ožegović.

On će sljedeću polusezonu nastupati za nekog superligaša. Ima dosta ponuda, a već iduće sezone odlazi u inostranstvo i ima dogovor sa jednim klubom, čije ima nije želio da otkrije.

- Dosta klubova iz Srbije želi me vidi u svojim redovima: Rad, Vojvodina, Čukarički... Sada mi je cilj samo da odigram šest mjeseci i to bez ugovora i da na ljeto idem u inostranstvo. Već imam dogovor za prelaz, a želim do ljetnog prelaznog roka da igram i da budem u što boljoj formi - dodao je Ožegović.

Tokom boravka u redovima Crvene zvezde Ožegović je dosta vremena provodio na pozajmicama u raznim klubovima u Srbiji. Tokom 2012. godine igrao je za Banat iz Zrenjanina, gdje je zabilježio 14 nastupa i postigao jedan pogodak. Prošlu polusezonu igrao je za Voždovac, gdje imao osam nastupa uz jeda gol.

- Dobro su mi došle te utakmice, a nadam se da će ih na proljeće biti još više - zaključio je Ožegović.

Ambasador sporta RS

Ognjen Ožegović je ponikao u Kozari. Nosio je i dres banjalučkog Borca. Kao član omladinske selekcije Srbije, koja je prošle godine u Litvaniji postala prvak Evrope, na kraju prošle godine dobio je priznanje za ambasadora sporta Republike Srpske u akciji "Glasa Srpske" Izbor deset najboljih sportista RS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana