Željka Cvijanović, premijerka RS: Završena prva faza izrade budžeta za 2017.

V. K.
Željka Cvijanović, premijerka RS: Završena prva faza izrade budžeta za 2017.

Banjaluka - Premijerka RS Željka Cvijanović izjavila je juče da je završena prva faza pripreme budžeta za iduću godinu i da slijede konsultacije sa socijalnim partnerima.

- Mislim da ćemo na kraju imati zajednički sastanak kada prođu pojedinačne konsultacije sa ministrima. Na tom sastanku biće analiziran budžet, ali i program ekonomskih reformi, koji od naredne godine treba da zamijeni dosadašnju ekonomsku politiku - rekla je Cvijanovićeva komentarišući primjedbe Saveza sindikata RS da nisu konsultovani u vezi sa kreiranjem budžeta.

Cvijanovićeva je naglasila i da će Vlada izvršavati svoje obaveze kada je riječ o ispunjavanju uslova da BiH ne dospije na crnu listu zbog pranja novca. Odgovarajući na pitanje u vezi sa kadrovskim problemima u "Šumama RS", Cvijanovićeva je rekla da očekuje da će u tom preduzeću biti postavljen adekvatan kadar i u upravi i u šumskim gazdinstvima. Poručila je da je Vlada upoznata sa svim strateški važnim stvarima u vezi sa "Šumama" i da ne mora biti upoznata sa dnevnim dešavanjima u svakom javnom preduzeću i ustanovi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana