Vučić: Bombu u Zubinom potoku bacili Srbi

Srna
Vučić: Bombu u Zubinom potoku bacili Srbi

Zubin Potok - Premijer Srbije Aleksandar Vučić potvrdio je da su bombu na sportsku halu u Zubinom Potoku protekle noći bacili Srbi i poručio im da će se boriti i za njih i njihove porodice.

Vučić, koji boravi na Kosmetu, rekao je da svi u Zubinom Potoku otprilike znaju kako i iz koje "kuhinje" su došli i bomba i rafali, ali da je ponosan što im danas niko nije pomenuo ime.


"Moj odgovor tim našim Srbima koji su na takav način želeli da me dočekaju je - neka vam je Bogom prosto, boriću se i za vas i vaše porodice da živite na svojim ognjištima i da budete srećni i zadovoljniji nego danas", rekao je Vučić na predizbornoj konvenciji SNS-a u Zubinom Potoku, prenose beogradski mediji.

Vučić je rekao da ne želi više da govori o počiniocima napada. "I posle bombe i rafala nismo ih pomenuli nijednom rečju, ime im nismo izgovorili, jer hoćemo ujedinjenu Srbiju, Srbiju protiv mržnje, a ne Srbiju mržnje, hoćemo Srbiju jedinstva i pobede", rekao je Vučić.

Konvencija SNS-a održava se u sportskoj hali na koju je noćas oko 3.00 časa bačena eksplozivna naprava i pucano iz automatskog oružja.

U eksploziji je oštećen automobil koji je bio parkiran u blizini, a pukla su i neka stakla na hali, ali nije bilo povrijeđenih.

Kosovska policija odmah je obavila uviđaj na licu mjesta i podigla stepen bezbjednosti u Zubinom Potoku na najviši nivo, a zvaničnog saopštenja o incidentu nije bilo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana