Vlada prekida komunikaciju sa Inckom, dok se ne izvini

Srna
Vlada prekida komunikaciju sa Inckom, dok se ne izvini
Vlada prekida komunikaciju sa Inckom, dok se ne izvini

Banjaluka - Vlada Republike Srpske saopštila je danas da će prekinuti svu komunikaciju i odnose sa visokim predstavnikom u BiH Valentinom Inckom i OHR-om dok se Incko ne izvini srpskom narodu zbog izrečenih uvreda, odnosno poređenja 9. januara - Dana Republike sa danom osnivanja Nezavisne Države Hrvatske /NDH/.

Na današnjoj sjednici Vlada Republike Srpske je prihvatila inicijativu i zahtjev udruženja i organizacija od javnog interesa za Srpsku proisteklih iz odbrameno-otadžbinskih ratova u kojoj se od Incka traži da se izvini srpskom narodu zbog izrečenih uvreda.


Zahtjev Vladi uputili su Boračka organizacija Republike Srpske, Republička organizacija porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila, Savez logoraša Republike Srpske, Savez organizacija i udruženja ratnih vojnih invalida Republike Srpske i Udruženje amputiraca "UDAS".

U saopštenju se dodaje da su zahtjev uputili i Savez udruženja boraca Narodnooslobodilačkog rata Republike Srpske, Udruženje "Jasenovac-Donja Gradina" Banjaluka, Udruženje žena žrtava rata Republike Srpske i Udruženje građana "Veterani Republike Srpske".

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana