U Banjaluci predstavljeni presretači, čuvajte se škode i hjundaija

nezavisne.com
U Banjaluci predstavljeni presretači, čuvajte se škode i hjundaija

Banjaluka - Policijska vozila sa ugrađenim presretačima modela škoda superB i hjundai i30 predstavljeni su danas u Banjaluci, a vozače će kontrolisati od sutra u cilju sprečavanja prekoračenja brzine kretanja vozila u saobraćaju, kao i sankcionisanja vozača istih.

Darko Ćulum, direktor policije Republike Srpske, rekao je da su radarski uređaji ugrađena u dva policijska vozila i koja će služiti za mjerenje brzine kretanja vozila na putevima RS.

"Ova vozila će raditi na više načina, radiće u stancioniranom modu, u stanju mirovanja mogu da mjere brzinu kretanja vozila u odlasku i dolasku, nakon toga se obrađuju podaci i šalju se na adrese vozača ako su prekoračili dozvoljenu brzinu. Može da radi na način u pokretu, mjeri brzinu kretanja svih vozila u odlasku i dolasku, te da se naknadno obrađuju podaci i šalju na njihove adrese. Treći način je da radi u pokretu kao presretač uz dirketnu kontrolu policijskih službenika i tada se na licu mjesta sankcionišu vozači", rekao je Ćulum.

On kaže da će ova vozila raditi na putevima širom RS, te da se snimljeni podaci neće moći brisati, te će biti smanjena mogućnost za zloupotrebu.

Opremu za potrebe MUP-a RS, nabavila Agencija za bezbjednost saobraćaja na osnovu Programa utroška sredstava koja uplaćuju društva za osiguranje i filijala društva za osiguranje iz FBiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana