Specijalac se izvinio

N. T.
Specijalac se izvinio

Banjaluka - Pripadnik Specijalne jedinice policije MUP-a RS Željko Inđić iz Bratunca uputio je javno izvinjenje zbog toga što je učešćem u oružanoj pljački 617.000 maraka na autoputu Banjaluka - Gradiška okaljao uniformu koju nosi i čast svih pripadnika MUP-a RS.

- Želim da se javno izvinim svim pripadnicima MUP-a RS zbog događaja koji je potresao građane i pripadnike MUP-a. Osjećam neizmjernu sramotu i kajanje. Znam da izvinjenjem ne mogu vratiti povjerenje kolega i građana, niti mogu sebe opravdati zbog svojih postupaka, ali sam osjećao moralnu potrebu da se izvinim - naveo je Inđić u pisanoj izjavi.

"Glas Srpske" je juče objavio da će Inđić i njegov kolega iz Specijalne jedinice policije Goran Janjuz iz Kozarske Dubice, koji je takođe osumnjičen za učešće u pljački novca Unikredit banke koji je agencija "Sektor sekjuriti" prevozila u Hrvatsku, najvjerovatnije sa Specijalnim tužilaštvom RS zaključiti sporazum o priznanju krivice i da su od hapšenja sarađivali sa istražiocima i dali im informacije na osnovu kojih je pljačka u potpunosti rasvijetljena. Osim njih, za učešće u pljački osumnjičene su njihove kolege iz Specijalne jedinice policije Vladan Malić i Goran Paraš iz Banjaluke, te Aleksandar Popović iz Kotor Varoša, koji je nedavno napustio najelitniju jedinicu MUP-a RS. Na spisku osumnjičenih su i radnik "Sektor sekjuritija" Danijel Kuzmić iz Kotor Varoša i suvlasnik auto-kuće "Kvatro" Oleg Banda iz Banjaluke. Svi osim Inđića i Janjuza se nalaze u pritvoru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana