Predsjedniku RS dodijeljeni Orden viteza i plaketa Tesline fondacije

Agencije
Predsjedniku RS dodijeljeni Orden viteza i plaketa Tesline fondacije

Beograd - Predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku danas su na svečanoj akademiji Skupštine opštine Zemun dodijeljeni - Plaketa Tesline naučne fondacije za povezivanje SAD, Srpske i Srbije za umjetnost, nauku i tehnologiju, kao i Orden viteza za doprinos razvoju nauke Srpske kraljevske asocijacije akademika, inovatora i naučnika, prenose agencije.

U Dodikovo ime priznanja je primio direktor Predstavništva Srpske u Beogradu Mlađen Cicović.

Zamjenik predsjednika Skupštine opštine Zemun Olga Zorić opštine koja obilježava “Teslin dan”, rekla je da je Dodik dobio Plaketu zato što je pokazao izuzetno dobru volju i razumijevanje da u Srpskoj budu uspostavljeni klub i naučna fondacija Nikole Tesle, ogranak fondacije iz Filadelfije.

Zorićeva, koja je i predsjednik Organizacinog odbora manifestacije „Teslin dan”, rekla je da gradska opština Zemun proslavlja 156 godina od rođenja Tesle, jednog od najvećih svjetskih umova.

Ona je na svečanosti prenio pozdrave predsjednika Republike Srpske i želje da ova manifestacija i projekat uspiju.

- Prenosim spremnost predsjednika, a i organa i institucija Republike Srpske da se uključe u ovaj vaš projekat - rekao je Cicović.

Zvezdana Skot iz naučne fondacije „Nikola Tesla” iz Filadelfije rekla je da je ova fondacija preuzela dužnost da o Teslinom radu sazna što više ljudi i da se njegovo ime nikada ne zaboravi.

- Čast mi je da se ovom prilikom zahvalim Dodiku za saradnju i značajan doprinos u ostvarivanju rada Fondacije, uspešno povezivanje Republike Srpske, Srbije i SAD, i na promovisanju umetnosti, nauke, kulture, kao i na očuvanju imena velikog srpskog naučnika Nikole Tesle - istakla je Zvezdana Skot.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana