Predsjednik Srpske uručio odlikovanja

Agencije
Predsjednik Srpske uručio odlikovanja

Banjaluka - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik odlikovao je danas, povodom Vidovdana i 20 godina Republike Srpske, Ordenom Republike Srpske na lenti bivšeg predsjednika Vlade Srbije Vojislava Koštunicu i šefa Predstavništva Srpske u Izraelu Aria Livnea, prenose agencije.

Dodik je Ordenom Njegoša prvog reda odlikovao Gradski tamburaški orkestar Banjaluka, a ordenom Njegoša drugog reda legendarnog boksera Dragomira Batara.

Predsjednik Srpske je Krstom milosrđa odlikovao predsjednika humanitarne organizacije Udruženje paraplegičara oboljelih od dječije paralize i ostalih invalidnih lica iz Bijeljine Ljiljanu Rikić.

Dodik je istakao da su danas odlikovani pojedinci koji su dali doprinos razvoju Republike Srpske.

- Republika Srpska je 20 godina od formiranja stabilna, trajna i nema opasnosti za njenu egzistenciju u budućnosti - rekao je Dodik.

On je naglasio da se treba raditi na ekonomskom razvoju Srpske i da treba dodatno obezbijediti da bude regionalni faktor u političkim i ekonomskim odnosima.

Bivši predsjednik Vlade Srbije Vojislav Koštunica istakao je da je sve važno što se desilo srpskom narodu i srpskim državama prožeto svetošću Vidovdana.

- Orden koji sam dobio kruna je svega što sam do sada radio. Posvećujem ga srpskom narodu koji mučenički strada na Kosovu, kao i srpskom narodu u Republici Srpskoj i Srbiji - rekao je Koštunica, koji je zahvalio predsjedniku Srpske za uručeni orden.

Koštunica je ocijenio da je Republika Srpska izgrađena na čvrstim temeljima, što je garant za budućnost.

- Napredak i sudbina Srpske bili su mi jedna od najvećih briga dok sam obavljao visoke državničke funckije. Napredak Srbije i Srpske je naš najveći nacionalni interes - naglasio je Koštunica.

Šef Predstavništva Srpske u Izraelu Arie Livne rekao je da nije mogao imati veću čast od dobijanja ordena u Republici Srpskoj.

On je zahvalio Dodiku i srpskom narodu za Orden Republike Srpske na lenti.

Predsjednik humanitarne organizacije Udruženje paraplegičara oboljelih od dječije paralize i ostalih invalidnih lica iz Bijeljine Ljiljana Rikić zahvalila je za odlikovanje.

Uručenju odlikovanja prisustvovali su ministri u Vladi Republike Srpske, zvanice iz javnog i kulturnog života.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana