Milan Miličević obrazložio svoj plan i program banjalučkom SDS-u

ATV
Milan Miličević obrazložio svoj plan i program banjalučkom SDS-u

Dva i po sata je Milan Miličević, jedan od kandidata za predsjednika SDS-a, obrazlagao svoj plan i program rada i uvjeravao delegate banjalučkog gradskog odbora SDS-a, da svoje glasove daju upravo njemu kako bi postao lider najveće opozicione stranke u Srpskoj.

Šta sam rekao nije tema za medije već za nedjelju, delegate i izbornu skupštinu, poručio je u kratkom telefonskom razgovoru Miličević. Ni Slavko Grbić, predsjednik GO SDS Banjaluka i idejni tvorac ovakve vrste komunikacije između kandidata i delegata  nije želio da otkrije više. Kaže, delegate je zanimalo i kada je Miličević rođen.

Ponudio je jako kvalitetna rješenja za svoj eventualni budući mandat. Ovo što nam slijedi je jedna svečanost gdje ćemo birati novog ili novog-starog, već će sami delegati odlučiti koji je to budući predsjednik kome ćemo dati povjerenje u naredne četiri godine. Te četiri godine za nas su jako bitne, mi želimo ponovo biti pobjednička stranka. Mi želimo ponovo voditi Repuliku Srpsku”, istakao je Slavko Grbić, predsjednik GO SDS Banja Luka.

Sutra bi pred banjalučke delegate trebalo da stane Mirko Šarović. Predsjednik SDS-a Vukota Govedarica, još nije najavio svoj dolazak u banjalučki odbor. Mićo Mićić, zbog obaveze neće biti u prilici da svoje planove i namjere obrazloži prije izborne skupštine, pa će to, kao i svi kandidati, napraviti u nedjelju na samoj izbornoj skupštini. 

“Vidjećemo to u nedjelju. U nedjelju su izbori”, kratak je bio Mićo Mićić, kandidat za predsjednika SDS-a.

Podržavam takav pristup stranačkim izborima, kaže Sonja Karadžić Jovičević, član glavnog odbora SDS. Ukoliko postoje nedoumice i nejasnoće, poručuje, bolje ih je na vrijeme razjasniti.

“Mislim da to nije loše, trebaju sve nejasnoće da se otklone, sve nedoumice, ukoliko je tako odlučio Gradski odbor Banja Luka. Mislim da to treba poštovati i pozitivno odgvoriti na taj poziv”, smatra Sonja Karadžić Jovičević, član Glavnog odbora SDS-a.

Banjalučki SDS je svim kandidatima važan jer će taj odbor na izbornoj skupštini predstavljati čak 45 delegata. Upravo su u ovom odboru odlučili da uvedu novu praksu da pri izboru novog predsjednika partije, glasaju za onog ko im ponudi najbolji program rada stranke, a ne za ličnost.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana