Kaufman: Vjerujem da će Srpska nastaviti da se razvija

Srna
Kaufman: Vjerujem da će Srpska nastaviti da se razvija

Štutgart - Poslanik Hrišćansko demokratske unije u njemačkom Bundestagu Stefan Kaufman izjavio je večeras da vjeruje da će Republika Srpska nastaviti da se razvija i ide pravim putem naprijed.

"Vjerujem da će sve to da ide u pozitivnom pravcu i da će Rusija i Njemačka da ulažu kako bi Republika Srpska išla pravim putem naprijed", rekao je Kaufman na svečanosti u Štrutgartu povodom obilježavanja 9. januara - Dana Republike Srpske.

Ističući da je veoma srećan što prisustvuje ovoj svečanosti, Kaufman je poželio sve najljepše povodom Dana Republike Srpske.

"Prije dvije godine bio sam u posjeti Republici Srpskoj sa šefom Predstavništva Srpske u Štrutgartu Mićom Ćetkovićem i nosim vrlo lijepe utiske", rekao je Kaufman.

On je poželio Srpskoj mnogo uspjeha i da se sve odvija u najboljem pravcu.

"Želim još jednom da posjetim Republiku Srpsku i da sve tada bude još ljepše nego što je bilo kada sam je prvi put posjetio", rekao je Kaufman.

U Štutgartu je danas obilježen Dan Republike Srpske u organizaciji Predstavništva Srpske u tom njemačkom gradu, a svečanosti su prisustvovali Srbi iz javnog života u Njemačkoj, pojedinci angažovani u raznim organizacijama, poslovni ljudi, kao i delegacija Vlade Srpske, koju je predvodila potpredsjednik Vlade Srpske Srebrenka Golić.

U delegaciju su bili ministar za ekonomske odnose i regionalnu saradnju Republike Srpske Zlatan Klokić, ministar industrije, energetike i rudarstva Petar Đokić i ministar rada i boračko-invalidske zaštite Milenko Savanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana