Ivanić: Prekid komunikacije sa Inckom ukoliko se ne izvini

Srna
Ivanić: Prekid komunikacije sa Inckom ukoliko se ne izvini
Ivanić: Prekid komunikacije sa Inckom ukoliko se ne izvini

Sarajevo - Predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić rekao je danas Srni da ne vidi razlog da kao član Predsjedništva BiH iz Republike Srpske nastavi komunikaciju sa visokim predstavnikom Valentinom Inckom, ukoliko se on ne izvini za izjavu u kojoj je u isti kontekst stavio Republiku Srpsku i NDH.

"Inckova izjava jedna je od najgnusnijih koje smo mogli da čujemo od osobe koja predstavlja međunarodnu zajednicu u BiH", rekao je Ivanić i istakao da je zadatak visokog predstavnika da čuva Dejtonski mirovni sporazum, time i Republiku Srpsku, a ne da je poredi sa NDH.


Navodeći da bi visoki predstavnik trebalo da čuva mir, Ivanić je konstatovao da se Incko ovakvom izjavom samo pridružio salvi ružnih riječi koje su proteklih dana mogle da se vide uglavnom na bošnjačkim portalima i društvenim mrežama.

"Ovo je uvreda ne samo za Srbe, Republiku Srpsku i sve njene stanovnike, već za sve ljude u BiH koji žele mir i stabilnost i kojima je dosta konflikta", upozorio je Ivanić.

Ukoliko Incko ostane pri ovoj izjavi, Ivanić je rekao da ne vidi razlog da kao član Predsjedništva BiH iz Republike Srpske dalje ima sa njim bilo kakvu komunikaciju.

"Poređenjem Republike Srpske i NDH Incko je žsrozaož sav autoritet. Ukoliko se ne izvini, ne vidim svrhu dalje komunikacije", zaključio je Ivanić.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana