Ibran Mustafić ponovo napadnut

K. Ć.
Ibran Mustafić ponovo napadnut

SREBRENICA - Autor knjige "Planirani haos" Ibran Mustafić iz Potočara rekao je "Glasu Srpske" da ga je u noći između petka i subote u diskoteci "Akapulko" u centru Srebrenice napao nepoznati muškarac.

- Stajao sam u tom lokalu i razgovarao sa društvom kada sam osjetio udarac s leđa u gornji dio lijevog obraza, poslije čega sam pao na pod i zadobio ogrebotine na licu - rekao je Mustafić i dodao da je ubrzo stigla policija, te da je on zatražio i medicinsku pomoć u srebreničkom Domu zdravlja.

U evidenciji dežurnog ljekara zabilježeno je da je Mustafić došao u tu zdravstvenu ustanovu u subotu oko 1.30 časova, te da je konstatovano "crvenilo u podnožju nosa i lijeve strane obraza, kao i dvije ogrebotine na tom dijelu lica".

Mustafić je napomenuo da je to drugi fizički napad na njega u posljednje dvije godine. Podsjeća da je u istom lokalu pretučen u aprilu 2008. godine.

- Srebrenica je miran grad i incidente prave ljudi koji su ubačeni sa strane. U "ložama" sjede oni koji upravljaju izvršiocima loših radnji na terenu - naglasio je Mustafić.

Rekao je da ne krije zabrinutost za svoju bezbjednost koja je, tvrdi, "ugrožena zbog politike i njegovih principa od kojih ne odustaje". Uvjeren je da se u Srebrenici ništa ne dešava slučajno.

- Ako se zna da je u Srebrenici zabilježeno 40 ubistava u ratu, među kojima ubistva Nurifa Rizvanovića iz Konjević Polja i Hameda Salihovića iz Srebrenice, a da još niko nije procesuiran, onda je logičan zaključak da živimo u državi u kojoj su zločinci dignuti na pijedestal - istakao je Mustafić i podsjetio da je tokom rata preživio dva atentata.

Mustafić je viša puta izjavljivao da je zločin u Srebrenici u julu 1995. godine bio "dogovoreni genocid" i da postoji manipulacija žrtvama i komercijalizacija srebreničke tragedije.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana