Otvoren 184 Oktoberfest

Srna
Otvoren 184 Oktoberfest

Minhen - U Minhenu je danas otvoren 184. po redu "Oktoberfest" uz pojačane mjere obezbjeđenja.Organizatori najvećeg festivala piva koji traje do 3. oktobra očekuju dolazak šest miliona ljudi iz svih krajeva svijeta.

Ove godine posjetioci mogu sa interneta da skinu aplikaciju koja će im pokazati gdje ima slobodnih mjesta pod šatorima. Gostima festivala ova aplikacija pomoći će da pronađu i izgubljene prijatelje što bi moglo biti od koristi jer u najveći šator staje oko 10.000 ljudi.


Pivopije će se ove godine suočiti i sa visokim cijenama jer litra piva košta 10,95 evra ili za 25 centi više nego prošle godne kada je tokom dvije sedmice proteklo 6,6 miliona litara piva.

Organizatori se takođe nadaju da će ove godine biti više posjetilaca jer prošle godine je posjeta bila manja djelimično zbog zabrinutosti od terorističkih napada.

Bezbjednost je ove godine pojačana i zabrannjeno je nositi rance i veće torbe.

Ulaze na "Oktoberfest" prati više od 650 radnika obezbjeđenja što je za 200 više od prošle godine, postavljene si i nove nadzorne kamere a putem razglasa glas može da upozori na tri jezika, njemački, engleski i bavarski.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana