Uhapšeni zbog krađe testova uložio žalbu sudiji

Tanjug
Uhapšeni zbog krađe testova uložio žalbu sudiji

​BEOGRAD - Igor Stamenković, koji se sumnjči za krađu testova iz matematike, i njegov branilac podnjeli su večeras žalbu na rješenje kojim mu je određeno policijsko zadržavanje od 48 sati.

Branilac osumnjičenog advokat Dimitrije Ilić ne očekuje da će žalba biti usvojena, ali se nada da tužilaštvo neće tražiti i određivanje pritvora.

Saslušanje Stamenkovića u Višem javnom tužilaštvu očekuje se u petak.

Prema rješenju o zadržavanju Stamenković je izvršio krivično djelo povreda tajnosti podataka u sticaju da krivičnim djelo oduzimanje tuđe stvari.

Policija je ranije saopštila da se on sumnjiči da je iskoristio nepažnju svojih kolega u štampariji u kojoj su štampani testovi za završni ispit učenika osmog razreda i tom prilikom je ukrao test iz matematike.

Nakon toga je, kako se sumnja otišao u toalet gdje je test uslikao telefonom, a potom je taj primjerak bacio u ve-ce šolju i uništio ga.

Policija je navela da je Osumnjičeni to uradio kako bi test odnio sinu, koji je maturant jedne osnovne škole u Beogradu, kako bi mu pomogao da lakše položi završni ispit.

Takođe, kako dodaje policija, sumnja se da je uz pomoć sina, rješeni test iz matematike došao do njegovih drugara i njihovih roditelja, nakon čega su oni, uz pomoć aplikacije „vajber”, dijelili drugim roditeljima i učenicima u više osnovnih škola.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana