Beogradski advokati obustavljaju rad na sedam dana zbog ubistva kolege

Srna
Beogradski advokati obustavljaju rad na sedam dana zbog ubistva kolege

Beograd - Advokatska komora Srbije i Advokatska komora Beograda najavile su da će od sutra obustaviti rad na sedam dana zbog ubistva advokata Dragoslava Miše Ognjanovića.

Komore su najavile da će raspisatu novčanu nagradu onome ko nadležnom tužilaštvu dostavi vjerodostojnu informaciju, koja će dovesti do podizanja optužnice protiv izvršioca i naručioca ubistva Ognjanovića.


Odluku o obustavi rada na sedam dana obrazložili su namjerom da se pošalje “jasna poruka jedinstva profesije i čvrste riješenosti da se sa ovakvim slučajevima advokatura neće miriti”.

“Ubistvo advokata Miše Ognjanovića na najdrastičniji način pokazuje u kakvim okolnostima advokati u Srbiji vrše svoju profesionalnu delatnost. Ovo ubistvo je samo poslednje u nizu brojnih napada na advokate od kojih je veliki broj do danas ostao nerasvetljen”, saopštile su advokatske komore.

Iz komora su najavili da će upotrijebiti sve svoje resurse i izvršiti najveći pritisak na nadležne državne organe da bi počinioci tog zločina bili pronađeni u najkraćem roku.

“Advokatska komora Srbije i Advokatska komora Beograda najenergičnije zahtevaju od svih nadležnih državnih organa da momenatalno stave u funkciju sve raspoložive kapacitete, jer je od suštinske važnosti u ovakvim slučajevima odgovarajuća reakcija tužilaštva i policije u prvih nekoliko dana”, navodi se u saopštenju.

Advokat Dragoslav Ognjanović /56/ ubijen je sinić u pucnjavi na Novom Beogradu, dok je njegov 26-godišnji sin ranjen je ruku, saopštio je MUP Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana