Svjedok saradnik Saša Sinđelić prebjegao u Crnu Goru i zatražio azil

Srna
Svjedok saradnik Saša Sinđelić prebjegao u Crnu Goru i zatražio azil

Podgorica - Svjedok saradnik u slučaju “državni udar” u Crnoj Gori Saša Sinđelić prebjegao je ilegalno iz Srbije u Crnu Goru i zatražio azil, piše podgorički list “Pobjeda”.

Prema saznanjima ovog lista, Sinđelić, koji je državljanin Srbije, juče ujutro je ilegalno stigao u Crnu Goru, jer su mu, kako je rekao inspektorima Odjeljenja bezbjednosti u Rožajama, više od 15 dana stizale stalne prijetnje da će biti ubijen.

List navodi da je Sinđelić bio vidno iscrpljen i sa povredama na nogama koje je zadobio bježeći šumskim putevima. Rožajska policija je od njega uzela izjavu u kojoj je naveo zbog čega je napustio Srbiju i zatražio azil u Crnoj Gori.

Sinđelić je i ranije u više navrata govorio da mu je na teritoriji Srbije ugrožena bezbjednost.

Saša Aleksandar Sinđelić svjedok je saradnik u sudskom procesu protiv četrnaest optuženih za pokušaj terorizma.

Sudsko vijeće Višeg suda u Podgorici izreklo je 9. maja prvostepene presude optuženima za pokušaj terorizma na dan parlamentarnih izbora u Crnoj Gori, u oktobru 2016. godine, kojima su lideri Demokratskog fronta Andrija Mandić i Milan Knežević osuđeni po pet godina zatvora, a Bratislav Dikić na osam.

Krivim su proglašeni i ruski državljani Eduard Šišmakov i Vladimir Popov, te srpski državljani Miloš Jovanović, Nemanja Ristić, Predrag Bogićević, Kristina Hristić, Branka Milić, Milan Dušić, Dragan Maksić i Srboljub Đorđević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana