Oficir Vojske Crne Gore na proslavi “Oluje” u Kninu

Srna
Oficir Vojske Crne Gore na proslavi “Oluje” u Kninu

Podgorica - Oficir Vojske Crne Gore na tvrđavi u Kninu na proslavi akcije “Oluja” u Hrvatskoj pokazao je da slavi najveće etničko čišćenje u Evropi poslije Drugog svjetskog rata, smatra poslanik Demokratskog fronta /DF/ Slavne Radunović.

Radunović je naveo da je taj predstavnik Crne Gore slavio “Oluju” uz ustašku ikonografiju.

“Ovo nije Crna Gora, ovo je otjelotvorenje Pavelićeve i Musolinijeve NDCG. Crna Gora koja se gradi na antisrpstvu i koja slavi progon 250.000 srpskih civila ne služi svojim državljanima na čast nego za bruku”, napisao je Radunović na Fejsbuk profilu.

Radunović, koji je i visok funkcioner Nove srpske demokratije, naveo je da ova Crna Gora nema ništa sa onom na čiju se slavu i tradiciju poziva.

On kaže kako je mislio da postoji granica u “šlihtanju Vlade Crne Gore”, ali da je ovo dokaz da se, i kad se dotakne moralno dno, kopa da bi se spustio još niže.

Jedan od lidera DF-a Nebojša Medojević napisao je na Tviter nalogu da osjeća stid zbog izdajničkog postupanja Vlade Crne Gore.

“Kao etnički Crnogorac i borac za suverenu Crnu Goru od 1989. godine, danas osjećam stid zbog izdajničkog postupanja marionetske Vlade Crne Gore. Zlo vrijeme. Ali sve prolazi, a istina ostaje”, naveo je Medojević, koji je i predsjednik Pokreta za promjene.

Potpredsjednik Nove srpske demokratije Jovan Vučurević istakao je da je crnogorska javnost mogla da vidi oficira vojske Crne Gore na ustaškom piru u Kninu, gdje se slavi genocid nad srpskim narodom, protjerivanje 250.000 ljudi, klanje civila, gdje se veličaju Pavelić, Luburić, Francetić.

“Da li se ovo šalje neka poruka Srbima u Crnoj Gori kada se predstavnik ove vlasti nalazi rame uz rame sa /Antom/ Gotovinom, /Mladenom/ Markačem i drugim zlikovcima”, napisao je Vučurević na Fejsbuk profilu.

On je naglasio da u trenutku kada se misli da aktuelna vlast ne može više poniziti Crnu Goru i niže padati u svojoj politici, oni dokažu suprotno.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana