Skokovi s mosta i ples pod zvijezdama otvaraju “Ljeto na Vrbasu”

M. V.
Skokovi s mosta i ples pod zvijezdama otvaraju “Ljeto na Vrbasu”

Banjaluka - Posjetioci tradicionalne manifestacije “Ljeto na Vrbasu”, koja će biti održana od 22. do 29. jula, uživaće u raznolikom programu uz brojne novine koje je pripremila Turistička organizacija u saradnji s partnerima.

Manifestacija počinje skokovima s Gradskog mosta 22. jula sa početkom od 14 časova, dok će ceremonija otvaranja “Ljeta na Vrbasu” biti istog dana sa početkom od 21 čas na plaži Zelena ispod dvorane “Obilićevo”.

- Samo otvaranje biće novina. Zamišljeno je da u saradnji sa Plesnim klubom “Gema” organizujemo ples pod zvijezdama, uz učešće posjetilaca manifestacije - kazala je direktorica Turističke organizacije Banjaluka (TOBL) Irena Radojević i pozvala sve da dođu i zajedno plešu, a pravilo oblačenja za to veče je crno-bijela kombinacija.

Posjetioce očekuje i bioskop na tvrđavi Kastel, te brojna takmičenja za mališane koja će biti održana na bazenima “Akvane”. Jedna od novina je “zip lajn”, odnosno prelazak Vrbasa preko užeta do splava u dužini od 80 metara.

- Ukoliko bude pokazana velika zainteresovanost, ovu aktivnost ćemo i produžiti, a cijena prelaska neće prelaziti osam KM - kazao je Zoran Sanković iz TOBL-a.

Planirano je da 28. jula na tvrđavi Kastel bude održan festival elektronske muzike “Element”, a manifestacija će biti zatvorena 29. jula trkom dajak čamaca na Abaciji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana