Ljubav prema gradu utkana u fotografije Davorina Reljića

V. G.
Ljubav prema gradu utkana u fotografije Davorina Reljića

Banjaluka - Ljubav prema svemu onome što čini naš grad glavni je pokretač i kreativna energija utkana u fotografije, kazao je banjalučki umjetnik Davorin Reljić na otvaranju svoje izložbe fotografija “Banjaluka”.

Izložba njegovih fotografija otvorena je u srijedu uveče u 19 časova u Kulturnom centru Banski dvor. Fotografije su nastale u periodu od 2016. godine do danas, a razdvojene su u tri cjeline. Prva cjelina odnosi se na stanovnike Banjaluke koji su uhvaćeni fotoobjektivom autora, druga na prirodne ljepote i znamenitosti, treća na različita kulturna i gradska dešavanja.

- Moje fotografije su mali prikaz viđenja grada u kojem sam se rodio, odrastao, u kojem živim i koji iznad svega volim - kazao je Reljić.

Prema riječima istoričara umjetnosti Žane Vukičević, fotografije Davorina Reljića su dokumentarnog karaktera, kojima bilježi bitnije događaje posebnim pogledom kroz svoje fotografsko oko.

Na jednoj od fotografija nalazi se i Banjalučanka Biljana Nedić.

- Davorin je moj prijatelj već nekoliko godina. Sarađivali smo zajedno na nekim projektima. Tada je nastala fotografija koja se nalazi na izložbi. Nisam bila sigurna da će ova fotografija krasiti zidove Banskog dvora i jako sam srećna i počastvovana ovim činom - navela je Nedićeva.

Izložba će biti otvorena do 31. maja 2019. godine.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana