“Ćevap fest” od 31. maja do 2. juna

Srna
“Ćevap fest” od 31. maja do 2. juna

Banjaluka - “Ćevap fest”, posvećen promociji banjalučkog ćevapa, biće održan od 31. maja do 2. juna u Banjaluci, najavljeno je iz Gradske uprave. Na ovogodišnjem “Ćevap festu” učestvovaće 10 roštiljnica, koje će banjalučke ćevape prodavati po popularnim cijenama, odnosno za veliku porciju biće potrebno izdvojiti četiri, a za malu dvije KM.

Manifestacija počinje u petak, 31. maja, od 15.00 časova na parkingu kod Muzeja savremene umjetnosti Republike Srpske. Iz Gradske uprave su naveli da sve one, koji posjete jedan od najposjećenijih gastro festivala, očekuju najbolji banjalučki ćevapi i bogat zabavni program.

Prvi dan ovog gastro festivala posjetioce će do 21.00 čas zabavljati lokalni bendovi “Infiniti bend” i “Raspašoj”.

Drugog dana festivala, 1. juna, program počinje u podne nastupom dječijih ansambala kulturno-umjetničkih društava “Sveti Sava”, “Pelagić” i “Veselin Masleša”, te učenika Muzičke škole, a predivđen je i nastup stend ap komičara Miroslava Đorđevića, hor Pozorišta “Jazavac” i Gradskog tamburaškog orkestara.

Za veče, od 21.00 čas, planiran je nastup grupe “Nervozni poštar” koja je posljednji put u Banjaluci nastupila prije gotovo tri decenije.

Ovogodišnja manifestacija posvećena banjalučkom ćevapu završava se u nedjelju, 2. juna, u 17.00 časova.

“Ćevap fest” organizuju Gradska uprava i Turistička organizacija s ciljem popularizacije banjalučkog ćevapa, autohtone delicije najvećeg grada Srpske.

Organizaciju su pomogli i brojni sponzori, predvođeni firmama “Koka kola”, “Banjalučka pivara”, “Mlijekoprodukt” i “Vitinka”.

Prvi festival banjalučkog ćevapa, održan u januaru prošle godine, privukao je više od 10.000 posjetilaca, među kojima i one iz regiona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana