Umro književnik Vladimir Nastić

M. K.
Umro književnik Vladimir Nastić

ISTOČNO SARAJEVO - U Sarajevu je u četvrtak, u 76. godini, preminuo savremeni srpski pjesnik Vladimir Nastić, koji će svojim obimnim književnim opusom i toplinom kojom je zračio ostati u trajnom sjećanju brojnih poklonika njegove pisane riječi.

Vladimir Nastić rođen je 1934. godine u Odžaku kod Nevesinja. Nižu realnu gimnaziju završio je u Nevesinju, Učiteljsku školu u Mostaru, a Višu pedagošku školu i Filozofski fakultet, Odsjek istorije, u Sarajevu. Objavio je više knjiga poezije. Nastić će ostati upamćen i po svojim proznim djelima.

Posljednja objavljena Nastićeva knjiga je zbirka poezije "Ovdje žive mrtvi", u izdanju Matične biblioteke Istočno Sarajevo.

- Vladimir Nastić je izdanak zlatnog doba srpske književnosti nastale u stegama komunizma. Trebalo je tada reći ono što misliš, a voditi računa da to mnogi pogrešno ne okarakterišu i ocijene. Uprkos tome, Nastić je rodoljubivi pjesnik u pravom smislu riječi. On je istinski Šantićev i Dučićev potomak ponosne Hercegovine, koju je opjevao u svim svojim knjigama - rekao je predsjednik Podružnice sarajevsko-romanijsko-drinske Udruženja književnika RS Nedeljko Zelenović. U toku svog veoma plodnog stvaralačkog rada Nastić je obavljao i funkciju predsjednika Udruženja književnika Srpske, a bio je i član Udruženja književnika Srbije.
Sahrana Vladimira Nastića je danas (subota) u 13 časova na groblju Miljevići u Istočnom Sarajevu.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana