Prvi kadar u potrazi za najboljima

A. M.
Prvi kadar u potrazi za najboljima

Istočno Sarajevo - Jedanaesti Međunarodni filmski festival "Prvi kadar" raspisao je konkurs za takmičarski program festivala. Pravo učešća na festivalu imaju dokumentarni i kratki igrani filmovi, čija proizvodnja nije starija od dvije godine.

Rok za prijavu je 1. maj 2017. godine. Filmovi će se takmičiti u pet festivalskih selekcija: "U fokusu" -  Međunarodna selekcija dokumentarnih filmova stranih autora, čija su filmska ostvarenja nagrađivana na svjetskim filmskim festivalima.

Regionalna selekcija dokumentarnih filmova autora sa eks-JU prostora "Eks-JU u fokusu". Treća selekcija pod nazivom "Kratke priče" obuhvata međunarodnu selekciju kratkih igranih filmova domaćih i stranih autora, čija su ostvarenja nagrađivana na svjetskim filmskim festivalima.

"Ključ za film" objediniće kratke igrane filmove studenata filmskih akademija iz zemlje i svijeta, dok će se u okviru "Novog pogleda" predstaviti studenti filmskih akademija iz zemlje i svijeta. I ove godine autori će se takmičiti za prestižne festivalske nagrade,

Filmska klapa, za filmove u studentskim selekcijama,

"Pečat kneza Pavla", za ostale festivalske selekcije i Gran pri za najbolji film festivala.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana