Izložba crnogorskog umjetnika u Trebinju: Vladimir Jovićević istrajava u realističkom slikarstvu

Glas Srpske
Izložba crnogorskog umjetnika u Trebinju: Vladimir Jovićević istrajava u realističkom slikarstvu

Trebinje - U galeriji Kulturnog centra u Trebinju otvorena je izložba slika i crteža autora Vladimira Jovićevića, umjetnika iz Crne Gore koji živi u Firenci.

Mladi crnogorski umjetnik trebinjskoj publici predstavio se sa tridesetak portreta i pejzaža rađenih uljem na platnu, odnosno ugljenom i kredom na papiru, u tradiciji danas pomalo zaboravljenog realističkog likovnog izraza.

- Jovićević nas svojim djelima upoznaje sa vještinama koje je sticao u Tivtu, italijanskom Terniju, a posebno na Akademiji umjetnosti u Firenci, gdje se usavršavao u realističkom slikarstvu - rekao je na otvaranju predsjednik Skupštine grada Trebinja Dragoslav Banjak.

Jovićević je rekao da se interesovanje za tradicionalno slikarstvo i realistički pristup portretu razvilo još na počecima njegovog umjetničkog razvojnog puta, u slikarskoj školi u Tivtu.

- Znatiželja me je i odvela u Firencu, na jednu od rijetkih akademija koja se još bavi tim načinom slikarstva, a na slikama su ljudi koje srećemo u svakodnevnom životu i koji prisustvom i svojom pričom inspirišu - kazao je Jovićević.

Jovićević je 2013. godine, na kraju studija, nagrađen za najbolju sliku godine.

Mladi crnogorski slikar izlagao je više puta u Firenci i Crnoj Gori, a prvi put je u Trebinju. Izložba će biti otvorena 15 dana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana