Jozef Pontus otvara sajam knjiga u Andrićgradu

Srna
Jozef Pontus otvara sajam knjiga u Andrićgradu
Jozef Pontus otvara sajam knjiga u Andrićgradu

Višegrad - Sajam knjiga na kojem će biti promovisani izdavači, obrazovna, školska i stručna literatura, te brojna izdanja iz Republike Srpske i inostranstva, biće otvoren u utorak u Andrićgradu.

Na Sajmu, čiji je organizator Andrićgrad u saradnji sa Andrićevim institutom i Beogradskim sajmom knjiga, posebno će biti predstavljena književnost zemlje gosta, a ove godine to je Francuska.

Otvaranje je u utorak u 19 časova na Trgu Nikole Tesle, a manifestaciju će otvoriti francuski pisac Jozef Pontus i ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić.

Za drugi dan sajma predviđena je promocija knjige Mila Lompara “Crnjanski: Biografija jednog osećanja” i predavanje “Srpski modernisti”, sa početkom u 19 časova. Tokom trajanja sajma, biće promovisana i antologija poezije “Mi znamo sudbu” Ranka Popovića, te “Zanatski dom” Đorđa Sladoja, ali i djela Vesne Kapor, Ivana Negrišorca, Ljubodraga Simića, Nikole Žutića i drugih. 

Stručni žiri će ove godine proglasiti izdavačkim poduhvatom po jedno djelo objavljeno između dva sajma u Srpskoj i Srbiji, a dodijeliće i specijalnu nagradu.

Sajam će biti zatvoren 7. jula, a zatvoriće ga književnik Goran Petrović, dobitnik nagrade “Ivo Andrić”.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana