Optuženi za terorizam citirao “Crnog Gruju”

Nebojša Tomašević
Optuženi za terorizam citirao “Crnog Gruju”

Banjaluka - Status optuženog za terorizam Milana Macure (33) iz Banjaluke, koji je postavio na “Instagram” društvenoj mreži, shvatio sam kao šalu, ironiju i sarkazam, kazao je u banjalučkom Okružnom sudu svjedok odbrane Srđan Slijepčević.

Istakao je da ga status, u kojem Macura navodi da će na sebe staviti veću količinu eksploziva C4 i doći na mjesto manifestacije “Zimzograd” i raznijeti se, nije zabrinuo.

- Kad pročitate status vidite da ima citata iz humorističke serije “Crni Gruja”. Niko pa ni on nije mogao da vjeruje da će ga to dovesti na optuženičku klupu. To je njegov način humora - rekao je Slijepčević.

Dodao je da Macura nije nasilan već više pacifista koji kao ljubimca drži zeca i mačku. To je izazvalo smijeh u sudnici uz komentar advokata Krstana Simića: “Koji to terorista ima zeca za kućnog ljubimca?!”

Slično razmišljanje kao Slijepčević imali su i ostali svjedoci odbrane, koji su takođe status shvatili kao šalu.

O Macurinoj ljubavi prema zecu i mirnoći govorila je njegova sestra Biljana. Kazala je da policija kod njih prilikom pretresa ništa nije pronašla.

- Vidjeli su zeca i pitali šta je ovo, jer je riječ o posebnoj vrsti ukrasne životinje. Našli su još vreću krompira - kazala je Biljana.

Za Nevena Đurđića objava Macure je bila rezultat ogorčenosti na moralni pad našeg društva.

Republičko tužilaštvo tereti Macuru za terorizam, jer je putem svog profila s društvene mreže “Instagram” napisao prijeteću poruku na stranici manifestacije “Zimzograd”. Veličajući sebe kao heroja napisao je da će na sebe staviti veću količinu eksploziva C4 i doći na mjesto manifestacije “Zimzograd” i raznijeti se. Naveo je da bez problema na sebe može da natovari 150 kilograma C4 eksploziva, a da niko ne posumnja. Napisao je još: “Oslobodiću vas pogani, smrdljivih kobasica, razrijeđenog piva, vina i rakije, primitivizma, droljetina i svih ostalih pi..... Po meni će se škole zvati.”

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana