Maletić pristao na kaznu od dvije godine zatvora

Nebojša Tomašević
Maletić pristao na kaznu od dvije godine zatvora

Banjaluka - Jovica Maletić (20) iz Gradiške zaključio je sporazum sa banjalučkim Okružnim tužilaštvom u kome je priznao da je kriv za saobraćajnu nesreću u kojoj je poginuo njegov sugrađanin Ilija Novaković (40) i pristao da mu sud izrekne dvije godine zatvora.

Sporazum je predat banjalučkom Okružnom sudu, ali je vijeće odgodilo da ga razmatra dok se majka stradalog Ilije ne izjasni da li traži odštetu.

Tužilaštvo je kao svjedoka već saslušalo brata stradalog Ilije, Rajka Novakovića, koji je rekao da porodica traži 10.000 KM odštete. Nije mogao da potvrdi da li takav iznos novca ili nešto drugo traži njegova majka, pa će i ona biti saslušana.

Branilac optuženog, advokat Mile Kovačević kazao je da će Maletić, ukoliko sud odbije sporazum, priznati krivicu.

Prema optužnici, Maletić je nesreću skrivio 12. avgusta 2017. godine kada je vozeći pijan i nedozvoljenom brzinom od oko 71 kilometar na sat "pežoom 309" sletio s puta u mjestu Jelići kod Gradiške. Usljed prevrtanja vozila na licu mjesta je poginuo njegov suvozač Ilija Novaković. U optužnici se navodi da je kobnog dana Maletić, vozeći iz pravca Vrbaške prema Jelićima na području Gradiške, izgubio kontrolu nad vozilom i sletio prvo na lijevu stranu kolovoza, a zatim se zanio i udario u bankinu pored puta. Od siline udara vozilo se odbilo i prevrnulo na bok. Stradalom Novakoviću vozilo je prignječilo grudni koš i glavu, usljed čega je preminuo na licu mjesta. Maletić je tada zadobio lakše povrede.

- Alkotestiranjem optuženog utvrđeno da je u vrijeme nesreće u krvi imao 2,27 promila alkohola. Na dijelu puta gdje se desila nesreća brzina je ograničena na 50 kilometara na sat - navedeno je u optužnici.

Vijeće banjalučkog Okružnog suda kojem je predsjedavao sudija Pane Gavrić najavilo je da će sporazum koji je Maletić zaključio s tužilaštvom razmatrati 27. avgusta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana