Eksploziv i bombe pronađeni u kući optuženog

Nebojša Tomašević
Eksploziv i bombe pronađeni u kući optuženog

Banjaluka - Prilikom pretresa kuće optuženog za učešće u milionskim pljačkama Siniše Straživuka (49) iz Banjaluke policija je pronašla određenu količinu bombi, municije i eksploziva, kao i pištolj, kazala je u banjalučkom Okružnom sudu republički tužilac Živana Bajić.

Ona je kao dokaz za te tvrdnje predala naredbe o pretresima Straživukove kuće i potvrde o oduzimanju eksploziva, pištolja, bombi i municije koja je pronađena kod njega.

Osim Straživuka, u ovom predmetu optuženi su Jovica Karać (42), Miloš Mrđan (42), Tomislav Knežević (42), Željko Pavlović (40), Đorđe Ćulum (37) i Aljoša Galić (29) iz Banjaluke. Tužilac Bajić je sudskom vijeću predala i dokaze o pretresu kuće optuženog Karaća iz kojih se, kako  tvrdi, vidi da je kod njega pronađena skraćena lovačka puška. Takođe, sudu je predala izvode iz kaznenih evidencija za sve optužene prema kojima su, kako je rekla, svi osuđivani.

Straživukov branilac Nikola Tomašević kazao je da prigovara dokazima jer su počinjene određene manjkavosti prilikom njihovog pribavljanja. Ipak, o tome će se izjasniti u završnoj riječi. Kneževićev advokat Jasminka Jovišević istakla je da je njen klijent bio osuđen na uslovnu kaznu i da ona treba da bude izbrisana, pa on nije osuđivan.

Prema optužnici, Straživuk i ostali su bili članovi zločinačkog udruženja koje je od 2008. do 2011. godine počinilo više razbojništava, u kojima su ukrali blizu dva miliona maraka. Ovo udruženje djelovalo je na području Banjaluke i Prijedora. Najveći plijen od 1.035.230 KM uzeli su iz Komercijalne banke u centru Banjaluke u aprilu 2011. godine. Terete ih za pljačku 572.857 KM od radnika “Alfa sekjuritija”, kao i za krađu 229.854 KM novca “Pošta Srpske” koje su oteli od radnika obezbjeđenja transporta iz agencije “Centurion”. Optuženi su i za pljačku Rajfajzen banke u banjalučkom naselju Derviši,

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana