Ubili je jer im je dala malo para

Nebojša Tomašević
Ubili je jer im je dala malo para

Živinice - Državljanka Njemačke Svetlana Seferović (52) ubijena je u Bešigovcu kod Živinica kada su nju i njenog supruga Zarifa Seferovića (53) u automobilu "opel zafira" presrela dva razbojnika.

Prema priči Zarifa Seferovića, koji je ubistvo prijavio MUP-u Tuzlanskog kantona u utorak oko 13.45 časova, napadači su od njih tražili novac, a kada im je nesrećna žena dala sve što je imala kod sebe, nezadovoljni plijenom oni su pucali iz pištolja u nju i usmrtili je!

Prema nezvaničnim informacijama, zbog ovog slučaja policija je juče privela i kriminalistički obrađivala Zafira Seferovića, ali u policiji i tužilaštvu Tuzlanskog kantona nisu željeli da otkrivaju ko je u pitanju niti druge detalje.

- Još ne možemo govoriti o detaljima dok ne dobijemo rezultate obdukcije i dok ne bude okončana kriminalistička obrada jedne osobe - kazao je dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona.

Na pitanje da li je riječ o pljački koja je krenula po zlu ili nečemu drugom, tužilac je odgovorio: "Muž ubijene je u preliminarnoj izjavi tvrdio da je u pitanju pljačka".

- Nakon što su zaustavili vozilo, navodno su razbojnici prijeteći pištoljima tražili od S. S. da im preda novac. Iz straha ona ih je poslušala i dala nešto novca. Međutim, kako je rekao Z. S., razbojnici nisu bili zadovoljni količinom dobijenih para pa su iz pištolja ispalili tri hica u njegovu suprugu, koja je odmah preminula. Nakon toga su pobjegli - rekao je portparol MUP-a Tuzlanskog kantona Izudin Šarić i dodao da se istraga vodi u više smjerova.

Supružnici Seferović nisu živjeli u blizini mjesta gdje je počinjeno razbojništvo i ubistvo i ne zna se zašto su se tuda kretali. Inače, Svetlana je rođena u Nišu, a Zarif u Doboju.

Sumnja

Izvor blizak istrazi istakao je da policija ne isključuje ni mogućnost da je Svetlanu ubio njen suprug Zarif.

- Pokrenuta je istraga da se vidi da li ima očevidaca ovog događaja. Sumnjivo je to što su razbojnici ubili ženu, a muža ostavili u životu, tako da će se detaljno provjeriti njegova priča. Navodno su sa Zarifom bila i njegova dva prijatelja - kazao je izvor blizak istrazi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana