Tužiteljki prijetio da će joj ubiti porodicu

Jelena Stanić
Tužiteljki prijetio da će joj ubiti porodicu

Banjaluka - Goran Nović iz Dervente uhapšen je zbog sumnje da je prijetio tužiocu Okružnog tužilaštva Doboj Nataši Božičković.

Nović je navodno slao prijeteće poruke opasne po život Božičkovićevoj, a kako nezvanično saznajemo, ona je vodila predmet protiv njega. Njega su u utorak uhapsili pripadnici Posebnog odjeljenja za suzbijanje korupcije i organizovanog kriminala, a iz MUP-a Srpske su potvrdili, navodeći inicijale, da Novića sumnjiče da je tužiocu slao ozbiljne prijetnje, koje su u direktnoj vezi sa njenim poslom.

- On će biti predat Republičkom tužilaštvu zbog napada na sudiju i tužioca, jer se sumnjiči da je uputio ozbiljne prijetnje opasne po život tužiocu Okružnog tužilaštva Doboj, a koje su u direktnoj vezi sa poslom koji obavlja - saopštili su iz MUP-a.

Kako nezvanično saznajemo, Božičkovićeva je vodila predmet protiv Novića, koji je saznao broj njenog telefona, te joj počeo slati poruke uznemirujućeg sadržaja. U njima joj je prijetio da će ne samo ubiti nju, nego i sve njene najmilije, nakon čega ga je ona prijavila policiji. Poslije detaljne istrage policija je napravila sačekušu u kojoj su uhvatili osumnjičenog. On je negirao da je slao prijetnje, ali je navodno, nakon što su mu u toku ispitivanja pokazani dokazi koji potvrđuju optužbe, priznao krivicu. Nović je odranije poznat policiji i više puta je hapšen zbog različitih krivičnih djela.

Da su napadi na službena lica postali skoro svakodnevni, potvrđuje i slučaj koji se desio u Rudom, gdje je Vule Arsić udario i izbacio republičkog inspektora za zaštitu od požara Predraga Ikonića. Ikonić je došao u njegov ugostiteljski objekat kako da obavio kontrolu.

Iz Policijske uprave Foča potvrdili su, navodeći inicijale, da je Ikonić u utorak u 11.50 časova prijavio da ga je Arsić verbalno i fizički napao i onemogućio kontrolu.

- O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog tužilaštva Istočno Sarajevo, koji je naložio da se preduzmu sve potrebne mjere i radnje na dokumentovanju događaja - saopštili su iz PU Foča i dodali da će nakon istrage podnijeti izvještaj u vezi sa napadom na službeno lice. Iz Inspektorata RS su oštro osudili napad na inspektora jer, kako su naveli u saopštenju, riječ je o odgovornom radniku koji nema nijednu pritužbu za rad i ovakav napad traži hitnu reakciju nadležnih istražnih organa.

Napadi na policajce

Na kuću Cvjetina Simića, policajca Policijske stanice Ugljevik, u mjestu Zabrđe u utorak uveče bačena je eksplozivna naprava koja je eksplodirala u dvorištu i oštetila kuću, a, na sreću, nema povrijeđenih.

- Pripadnik PS Ugljevik prijavio je da je u utorak oko 23.40 nepoznato lice bacilo eksplozivnu napravu na njegovu kuću - saopšteno je iz PU Bijeljina. U Trebinju je u utorak uveče uhapšen S. B. nakon što je ispred zgrade Osnovnog suda u Trebinju vrijeđao, a zatim i fizički napao policijskog službenika, saopšteno je iz trebinjske Policijske uprave. Napad se dogodio nakon što je policajac neposredno prije toga svjedočio pred Sudom za prekršaje u predmetu protiv S. B. Obaviješten je dežurni tužilac Okružnog tužilaštva u Trebinju, koji je događaj okvalifikovao kao krivično djelo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana