Stare račune izravnao ubistvom Furtule

G. Obradović, Ž. Domazet
Stare račune izravnao ubistvom Furtule

Pale - Nikola Veselinović (32) iz Pala ubio je juče ujutro u kafiću "Omerta" hicima iz pištolja sugrađanina Bojana Furtulu (32).

Krvavi obračun desio se oko devet časova u kafiću kod autobuske stanice u Palama, a poslije ubistva Veselinović se trčeći udaljio sa lica mjesta. Mogući motiv likvidacije su njihovi neraščišćeni računi odranije. Naime, prije nepunih pet godina Furtula je iz pištolja ranio Veselinovića u noge i zbog toga je bio i osuđen.

Prema priči očevidaca, Furtula je juče ujutro, nakon što je odveo dijete u vrtić, došao u kafić "Omerta" na kafu. U lokalu je bio i Veselinović. Oni su, svaki sa svojim društvom, sjedili za susjednim stolovima i niko nije slutio da će doći do obračuna.

U jednom trenutku došlo je do svađe između njih, a Veselinović je ustao i iz pištolja ispalio dva hica u grudi Furtuli.

Nakon pucnjave nastao je pravi metež u kafiću, a Veselinović je to iskoristio da izađe iz lokala i pobjegne. Na parkingu je ostao njegov automobil "audi A6".

Nikola Veselinovića /32/, koji je juče u kafiću "Omerta" na Palama ubio Bojana Furtulu /32/, nakon kriminalističke obrade biće predat na dalje postupanje Okružnom tužilaštvu u Istočnom Sarajevu.

Načelnik Centra javne bezbjednosti Istočno Sarajevo Srđan Kosorić rekao je na vanrednoj konferenciji za novinare da je nadležni tužilac ispitao Veselinovića, nakon što se predao policiji.    

Kosorić je rekao da je Veselinović oko 16.00 časova došao u prostorije Centra javne bezbjednosti Istočno Sarajevo u pratnji branioca.

"Operativnim radom na terenu i preduzimanjem istražnih operativno-taktičkih radnji, policijski službenici Centra javne bezbjednosti Istočno Sarajevo stupili su u kontakt sa  osumnjičenim, što je rezultiralo njegovom predajom", rekao je Kosorić.

 

Tokom uviđaja policija je juče saslušala veliki broj svjedoka, a pretresen je i Veselinovićev automobil koji je ostao na parkingu.

U bolnici u Kasindolu su kazali da je Furtula dovezen bez znakova života i pokušaji reanimacije bili su uzaludni.

Iza Furtule je ostalo dvoje maloljetne djece, od kojih jedno nema ni godinu. Veselinović takođe ima dvoje maloljetne djece.

Prema pričama mještana Pala, sukob između Veselinovića i Furtule traje duže od pet godina, a 2010. godine dogodio se prvi vatreni obračun između njih. Tada je ispred kafića "Don" u Palama došlo do svađe između njih, a Furtula je ispalio više hitaca u Veselinovića i ranio ga u noge. Poslije nekoliko časova bijega Furtula se predao policiji.

Prema nepotvrđenim informacijama, zbog ovog krivičnog djela Furtula je bio osuđen na godinu zatvora, ali uslovno.

Izvor blizak istrazi pojasnio je da su razlog ovog prvog obračuna između njih navodno novčani dugovi, a te probleme nisu uspjeli da riješe ni poslije pet godina.

Jedan od mještana Pala ispričao je da su obojica bili nezaposleni i da su važili za "žestoke momke" u Palama.

- Znam da su išli u istu školu i da nisu oduvijek bili u lošim odnosima. Nijedan nije bio zaposlen, a znam da je Futula jedno vrijeme vodio posao u kafiću "Don", a za Veselinovića nisam nikada čuo da je radio. Ne znam odakle mu novac za "bijesan" automobil pošto nikada nije radio - rekao je jedan od mještana.

Omerta

Ispred kafića "Omerta" 2008. godine Vlatko Mačar (31) poginuo je u eksploziji auto-bombe.

Tada su u eksploziji ispred ugostiteljskog objekta "Omerta", vlasništvo nastradalog Mačara, stradali i slučajni prolaznici Milan Vlaškić (25) iz Pala i Rade Magazin (43) iz Bratunca. Kao i te 2008. godine i sada je pravo čudo da nije bilo više žrtava, imajući u vidu činjenicu da se "Omerta" nalazi na autobuskoj stanici u Palama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana