Pokušao da siluje konobaricu dok je spavala

Nevena Bunić
Pokušao da siluje konobaricu dok je spavala

Derventa - Drago Turudić (37) iz Dervente uhapšen je zbog sumnje da je pokušao da siluje konobaricu u jednoj seoskoj kafani tako što je provalio u lokal i nasrnuo na radnicu koja je spavala u susjednoj sobi, saznaje “Glas Srpske”.

Sve se desilo u nedjelju u sitnim satima u kafani koja je u to vrijeme bila zatvorena. Konobarica, koja ima oko 30 godina, je nakon završetka radnog vremena otišla u sobu za radnike da odspava.

- Manijak, koji je ranije bio čest gost u lokalu, je provalio u kafanu i došao u sobu u kojoj je radnica spavala. Skinuo se i legao na nju s namjerom da je napastvuje. Prestravljena žena se probudila i odmah ga odgurnula. Pobjegla je iz kafane i vrišteći otišla kod komšije da potraži pomoć - ispričao je izvor blizak istrazi.

U međuvremenu, Turudić je ukrao 80 KM koje je pronašao na stolu pored kreveta na kome je pokušao da siluje ženu. Nakon uzimanja novca pobjegao je.

Policija je brzo stigla i uzela izjavu od napadnute žene. Osumnjičeni Turudić uhapšen je istog dana u poslijepodnevnim časovima, a ukradeni novac je pronađen kod njega i vraćen konobarici.

- D. T. sumnjiče za pokušaj silovanja i krađu. On će nakon ispitivanja i 24-časovnog pritvora biti predat u nadležnost Okružnog tužilaštva u Doboju - naveli su u Policijskoj upravi Doboj.

U dobojskom Okružnom tužilaštvu potvrdili su da je Turudić predat u njihovu nadležnost.

- Nakon ispitivanja dežurni tužilac će odlučiti o prijedlogu za pritvor - rekli su u Okružnom tužilaštvu Doboj.

Turudić je odranije poznat policiji po istim krivičnim djelima. On je u septembru 2010. godine uhapšen zbog sumnje da je silovao ženu (56) iz Velike Sočanice kod Dervente. Turudić je tada kroz vrata provalio u kuću i uz prijetnje silovao nesrećnu ženu, što je ljekarski pregled i potvrdio. Poslije ispitivanja i rezultata vještačenja, DNK analize i prikupljanja dokaza, utvrđeno je da je Turudić i u aprilu iste godine silovao istu žrtvu. On je sa V. K. (24) u noći između 8. i 9. aprila 2010. godine provalio vrata i silovao vlasnicu kuće, a tada je poslije hapšenja pušten po odobrenju dežurnog tužioca. Tada je u policiji saopšteno da postoji sumnja da je V. K. pomogao Turudiću da bi sakrio da je on silovatelj.

On je osuđen zbog ovog silovanja, međutim, navodno nije odležao kaznu. Policija je takođe utvrdila da postoji sumnja da je Turudić u junu 2007. godine na području Dervente na sličan način obljubio nemoćno lice.

Mještani Velike Sočanice, odakle je i Turudić, kažu da su zgroženi njegovim posljednjim nedjelom.

- Ne znam šta se dešava u njegovoj glavi pa se ovako ponaša. Žene u selu su u strahu zbog njega. Znam da je zbog silovanja koje je ranije počinio bio na liječenju u jednoj instituciji u Sokocu umjesto u zatvoru - rekao je jedan od mještana Velike Sočanice.

Otac četvoro djece

Drago Turudić je, kako saznajemo, oženjen i ima četvoro djece.

- Nezgodan je kada se napije. Inače, nije zaposlen i nije u najboljoj materijalnoj situaciji. Bavi se poljoprivredom, a čuo sam da je i krao drva - rekao je jedan od mještana Velike Sočanice koji nije želio da mu objavimo ime.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana