Osnovac iz Brčkog pred školskim drugarima iskočio kroz prozor

Agencije
Osnovac iz Brčkog pred školskim drugarima iskočio kroz prozor
Osnovac iz Brčkog pred školskim drugarima iskočio kroz prozor

BRČKO - Učenik sedmog razreda Druge osnovne škole u Brčkom iskočio je kroz prozor naočigled školskih drugara.

Prilikom pada, neimenovani učenik je slomio ruku, a kako piše portal “infobrcko.com“, ozbiljnijih povreda od toga nema.

Portal dodaje da se učenik na ovo odlučio najvjerovatnije zbog porodičnih problema i pritisaka.

Šef Odjeljenja za obrazovanje Senad Osmanović pomenutom portalu je rekao da se ovaj događaj desio pred sami početak nastave i da je u tom trenutku u učionici bilo prisutno još djece.

“Učenik je, najvjerovatnije zbog porodičnih problema skočio kroz prozor i na svu sreću pao je na zemlju što je ublažilo pad i spriječilo ono najgore. Učenik je odličan đak i nikada nije pravio probleme. Nažalost, psihičko stanje izaziva haos u glavama mališana. Apelujem na roditelje da povedu računa i prate s kim se njihova djeca druže, kakve i kako koriste društvene mreže i sl. Na djecu koja su vidjela skok kroz prozor zasigurno je negativno djelovalo na njih i njima će se pristupiti kako bi se otklonio ili ublažio nastali stres”, rekao je Osmanović.

On je dodao da pored institucija i roditelji moraju da vode brigu kako odgajaju svoju djecu, te da ne bi trebalo da od djece traže nešto više “kako bi u društvu bili neko i nešto”.

“Neka usklade zahtjeve spram mogućnosti koja njihova djeca imaju. Zahtjevati nešto više od toga kod djece zna izazivati psihološke stresove. Takođe, mi ćemo sa pshiolozima održati sastanak kako bi se obavila komunikacija i sa roditeljima, a sve u cilju sprečavanja ovakvih i slični događaja”, rekao je Osmanović.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana