Nesreća na pružnom prelazu kod Živinica: Fordom se zabio u lokomotivu

Nevena Bunić
Nesreća na pružnom prelazu kod Živinica: Fordom se zabio u lokomotivu

Živinice - Vozač M. H. (64) iz Vlasenice teško je povrijeđen nakon što se za volanom "forda galaksis" zabio u teretni voz "Željeznica Republike Srpske" (ŽRS) na pružnom prelazu u Ciguljama kod Živinica.

Nesreća se desila u nedjelju oko 21.35 časova, kada je Vlaseničanin automobilom pokušao da na brzinu pređe preko pruge na propisno obilježenom prelazu. Sudar se za njega umalo završio kobno.

Vozač "forda" je, kako se pretpostavlja, na vrijeme vidio voz, koji se iz Zvornika kretao ka Doboju. Bez obzira na to, htio je da pređe preko pruge prije lokomotive. Mašinovođa V. T. (53) iz Petrova je trubio i pristupio takozvanom brzom kočenju, ali nažalost, došlo je do sudara. 

Ubrzo su na lice mjesta stigle ekipe policije i hitne pomoći. M. H. je prevezen u Univezitetsko-klinički centar u Tuzli, gdje je zadržan na liječenju.

- Obavili smo uviđaj i radimo na utvrđivanju okolnosti nesreće. O svemu je obaviješten i dežurni kantonalni tužilac - rekli su u MUP-u Tuzlanskog kantona.

U ŽRS su rekli da je njihova komisija takođe izašla na mjesto na kojem se desila nesreća, gdje su prikupili tragove kako bi utvrdili sve činjenice.

- Mašinovođa je kočio čim je uočio automobil, ali nažalost, ipak je došlo do sudara.  Prelaz na kojem se desila nesreća je pregledan, i ispred su, prema pravilima, postavljeni trougao preglednosti i Andrein krst. U ovakvim situacijama mašinovođa je nemoćan jer lokomotiva nema opciju da skrene - rekla je portparolka ŽRS Nada Savić-Stevanović i dodala da je mašinovođa podvrgnut alkotestu, koji je pokazao da nije bio pod uticajem alkohola.

Iz ovog preduzeća apeluju na sve vozače automobila i pješake da budu oprezni prilikom prelaska pruge i da poštuju propise.

Iskočio tramvaj 

Tramvaj preduzeća "Gradski javni saobraćaj" (GRAS) iskočio je iz šina u sarajevskom naselju Dolac Malta, a srećom u ovoj nezgodi nije bilo povrijeđenih. U policiji su rekli da su obavili uviđaj i da se tramvaj u trenutku iskakanja kretao iz pravca Ilidža - Baščaršija. Ekipe GRAS-a takođe su bile na licu mjesta kako bi utvrdile okolnosti nezgode.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana