Mesaru iz auta u Mahovljanima kod Laktaša ukrali 20.000 KM

Sanja Amidžić
Mesaru iz auta u Mahovljanima kod Laktaša ukrali 20.000 KM

Laktaši - Policija traga za dvojicom pljačkaša koji su provalili u automobil "dačija daster" vlasnika preduzeća "Mesarstvo Stanić" iz Mahovljana kod Laktaša Ljube Stanića i iz njega ukrali 20.000 maraka.

Krađa se dogodila u ponedjeljak u 2.30 časova dok je vozilo bilo parkirano u krugu firme, u sklopu koje se nalazi i kuća ove porodice.

Ljubo Stanić juče je za "Glas Srpske" ispričao da mu je ukraden novac kojim je kupovao stoku za mesnicu.

- Pretpostavljam da je to neko ko zna čime se bavim i šta radim. Moguće je da sam bio i praćen jer se po snimcima sa kamere može zaključiti da su lopovi išli ciljano po novac koji je bio u kaseti automobila. Za čitavu akciju trebao im je samo minut. U dvorište su ušli na otključanu kapiju. Na vozilu su razbili dva vjetrobranska stakla, bočno i zadnje - kazao je Stanić.

Ističe da se po snimcima sigurnosnih kamera može vidjeti da su kradljivci starija i mlađa osoba.

- Kriminalci su došli manjim automobilom iz pravca Riječana i parkirali ga blizu kapije. Na sebi su imali fantomke, nosili manje baterije i vjerovatno palice kojima su razbili stakla. Kada su pokupili novac, trčeći su pobjegli na izlaz - rekao je Stanić.

Slučaj je prijavio policiji, koja je započela istragu.

- Za sada nisam dobio povratnu informaciju da je neko saslušan ili uhapšen. Ovim poslom bavim se više od dvije decenije i do sada se nisam susretao sa ovakvim slučajem. Iz mog dvorišta nikada ništa nije ukradeno. Strah se uvukao u članove moje porodice - rekao je Stanić.

U Policijskoj upravi Banjaluka do zaključenja ovog broja "Glasa Srpske" nismo uspjeli dobiti odgovore u vezi sa ovim krivičnim djelom.

"Dim-dim"

Zbog brutalnog premlaćivanja i pljačke 250.000 evra vlasnika mesne industrije "Dim-dim" u Banjaluci Dušana i Steve Travice policija je prošle godine u akciji "Tiper" uhapsila Nemanju Umjenovića (26) iz Banjaluke.

Prema tadašnjim informacijama, Umjenović je sa još dvije osobe 4. decembra 2015. godine upao u kuću Travice, gdje su supružnike brutalno pretukli pred djetetom i oteli im novac. Pominjalo se da su pored pomenutih evra uzeli i oko 16.000 maraka.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana