Gazdarice kafića podvodile djevojke

Nevena Bunić
Gazdarice kafića podvodile djevojke

Tuzla - Policija je uhapsila Tuzlanke M. M (27), R. O (31) i S. D (40), kao i njihovog sugrađanina J. B (49), zbog sumnje da su podvodili djevojke na području Tuzle.

Četvorka je uhapšena u akciji koju je sproveo Odsjek za borbu protiv organizovanog kriminala MUP-a Tuzlanskog kantona (MUP TK). Prema naredbama Opštinskog suda Tuzla, istražioci  su pretresli tri stana, dva ugostiteljska objekta i više automobila na području Tuzle.

- Dvije privedene osobe su vlasnice kafića, a sumnja se da su u ovim lokalima organizovali i ugovarali sastanke mušterija sa djevojkama, koje su se “prodavale” u iznajmljenim stanovima. Uhapšene su radile odvojeno, a J. B. terete da je pomagao jednoj od njih - rekao je izvor blizak istrazi.

U MUP-u Tuzlanskog kantona kazali su da četvorku terete za navođenje na prostituciju.

- Sumnjičimo ih da su duže vrijeme navodili više djevojaka na pružanje seksualnih usluga za novac. Prilikom pretresa su pronađeni i predmeti koji se dovode u vezu sa navedenim krivičnim djelom - naveli su u MUP-u TK.

Nakon kriminalističke obrade u MUP-u TK, oni su predati Kantonalnom tužilaštvu na dalje postupanje.

Niko od uhapšenih odranije nije poznat po krivičnim djelima.

Policija u Sarajevu ove godine u martu takođe je rasvijetlila sličan slučaj. Tada su uhapšeni službenik u Operativnom centru MUP-a Kantona Sarajevo Fahrudin Hajdarbašić,  sin vlasnika pekare “Aneks” Ramel Jusufi, te bivši domac Alen Krtičić, Emir Šušić i Nejra Jusufović.

Jusufi je označen kao organizator grupe, a policija ih je teretila za navođenje na prostituciju, trgovinu drogom i nezakonito posjedovanje oružja. Hajdarbašić je bio osumnjičen za zloupotrebu službenog položaja, jer je on, navodno, Jusufiju dojavljivao gdje se nalazi policija i na taj način mu pomagao da ne bude otkriven.

U akciji “Neon”, koju je sarajevska policija sprovela u martu prošle godine, zbog podvođenja djevojaka i pranja novca uhapšeni su Selvedin Bulbul, Selma Delić, Ehlimana Čehajić, Lamija Avdić i Arnela Ožegović. Bulbul i njegove saučesnice optuženi su da su od 2008. do 2018. godine organizovali pružanje seksualnih usluga u noćnom klubu “Orlando” u sarajevskom naselju Dobrinja.

Pritvor

U Tužilaštvu Tuzlanskog kantona naveli su da će nakon istrage biti poznato više detalja.

- Poslije ispitivanja, najvjerovatnije će biti predložen pritvor za troje uhapšenih pred Kantonalnim sudom - rekli su u Kantonalnom tužilaštvu Tuzla.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana