Detalji ubistva u Gornjoj Rapskoj kod Prijedora: Policajca ubio, a oca izbo nožem

Nevena Bunić
Detalji ubistva u Gornjoj Rapskoj kod Prijedora: Policajca ubio, a oca izbo nožem

Prijedor - Marko Šabić (44) iz Gornje Rapske kod Prijedora uhapšen je zbog sumnje da je hicem iz lovačke puške ubio policajca Slađenka Tubina (48), nožem u grudi ubo oca Veselka (81) i metkom okrznuo kćerku, saznaje “Glas Srpske”.

Nezapamćeni zločin desio se u nedjelju oko 19 časova. Marko je sa suprugom Josipom i njihovih dvoje djece došao kod roditelja da proslave Uskrs. Ništa nije slutilo na tragediju sve do predveče, kada je izbila svađa između oca i sina, navodno zbog zemlje.

- U raspravu su se uključile majka napadača i supruga Josipa. U jednom momentu Marko je s nožem krenuo ka svojoj ženi. U odbranu snahe stao je Veselko i tada ga je sin dva puta ubo nožem u grudi. Nakon toga, Markov sin Dario odvezao je djeda do bolnice, a napadač se zaključao u kupatilo. Sa sobom je ponio i očevu lovačku pušku jer je Veselko nekada bio lovac - ispričao je izvor blizak istrazi.

Neko od članova porodice pozvao je policiju. Ubrzo je na intervenciju sam stigao policajac Slađenko Tubin iz Policijske stanice Ljubija. On je ušao u kuću Šabića, pokucao na vrata kupatila i pozvao Marka da izađe.

- Marko je otvorio vrata i pucao u stomak policajcu. Tubin je ranjen uspio pobjeći iz kuće, ali je Šabić krenuo za njim i pucao po dvorištu. Navodno je policajac uspio da iz službenog pištolja uzvrati vatru i ispali dva hica, ali nije pogodio monstruma. Pomahnitali napadač je tada krenuo da puca na ostale članove svoje porodice, koji su krenuli da bježe u šumu. Jedan od hitaca je okrznuo njegovu kćerku (15) - ispričao je izvor “Glasa Srpske”.

Ubrzo je stiglo policijsko pojačanje, koje je savladalo i uhasilo Šabića. Teško ranjeni Tubin je prevezen u Opštu bolnicu u Prijedoru, gdje je operisan. Preminuo je nekoliko časova nakon ranjavanja. Iza njega su ostali supruga i dva sina.

Izbodeni Veselko je takođe operisan i juče je bio stabilno.

Mještani Gornje Rapske ispričali su da je Šabić i ranije pravio probleme po selu.

- On nije sav svoj. Rođen je ovdje, a živio je sa suprugom i djecom u Prijedoru. Povremeno je obilazio roditelje, sa kojima se često svađao, a koliko čujem, kobnog dana se prepirao sa ocem oko neke zemlje. Dok je živio ovdje, često je pravio nerede i izazivao tuče - ispričao je jedan komšija Šabića koji nije želio da mu objavimo ime.

Prema nezvaničnim informacijama, Šabić se ranije liječio u psihijatrijskim ustanovama. Navodno je to posljedica teške saobraćajne nesreće koju je doživio 1999. godine u Zagrebu. Tada je teško povrijedio glavu.

Saučešća

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik uputio je telegram saučešća porodici ubijenog policajca.

- Sa dubokim žaljenjem sam primio vijest o nesreći u kojoj je tragično nastradao čovjek koji je časno i hrabro obavljao svoju dužnost - istakao je Dodik.

Telegrame saučešća porodici stradalog policajca uputili su i predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović, premijer RS Radovan Višković, Savez Sindikata RS, brojne druge institucije i prijatelji.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana