Detalji pucnjave u Vlasenici: Sudski policajac slučajno ubio svjedoka

Nebojša Tomašević
Detalji pucnjave u Vlasenici: Sudski policajac slučajno ubio svjedoka

Vlasenica - Sudski policajac Mladen Deurić (21) iz Vlasenice uhapšen je nakon što je hicem iz pištolja slučajno ubio sugrađanina Milomira Jeftića (50) ispred zgrade Osnovnog suda u Vlasenici.

Sve se desilo juče oko 12 časova, a Deurić je vjerovatno nehotice ispalio hitac. On je, kako saznajemo, sjedio u portirnici suda i navodno pregledao pištolj ili se igrao njime, a oružje je iznenada opalilo.

- Hitac je prošao kroz prozorsko staklo na portirnici i pogodio Jeftića koji je stajao ispred suda. Metak ga je pogodio u arteriju na vratu i on je ubrzo nakon toga preminuo usljed jakog krvarenja - rekao je izvor blizak istrazi.

Naglasio je da je prije tragedije Jeftić svjedočio u sudu u nekom manjem sporu i da je, nakon što je suđenje završeno, izašao i zastao ispred suda.

Prema riječima ovog izvora, sve ukazuje na to da je riječ o nehatnom i nesrećnom slučaju i da Deurić nije imao namjeru da ubije nesrećnog čovjeka.

- Istraga će pokazati kako je došlo do ispaljivanja hica. Biće saslušane i njegove kolege koje su bile s njim u kancelariji - rekao je naš sagovornik.

Prema saznanjima “Glasa Srpske”, Deurić je kao sudski policajac počeo da radi prije tri mjeseca i prošao je obuku za korišćenje naoružanja.

Njegove kolege za njega kažu da je svoj posao obavljao savjesno, te da ne znaju kako se desila tragedija.

U Policijskoj upravi Zvornik, navodeći inicijale, potvrdili su da je uhapšen Mladen Deurić zbog sumnje da je hicem iz pištolja usmrtio jednu osobu ispred Osnovnog suda u Vlasenici.

- U toku je istraga o svim okolnostima ovog događaja i prikupljanje dokaza kako bi bilo utvrđeno šta se i kako desilo. Istragom rukovodi Okružno tužilaštvo u Istočnom Sarajevu. Zajedno s policijom na licu mjesta bio je i dežurni tužilac. Više detalja ne možemo da kažemo dok istraga ne bude okončana - kazao je portparol PU Zvornik Miljan Bobar.

Nastradali Milomir Jeftić bio je oženjen i iza njega su ostali supruga i troje maloljetne djece. Sudski policajac Mladen Deurić nije bio oženjen, a nedavno je raspoređen da radi u Odjeljenju sudske policije u Osnovnom sudu u Vlasenici. Nadležni u ovom sudu juče nisu mogli da nam kažu više informacija o nesrećnom događaju, jer je predsjednica suda Slobodanka Močević bila odsutna.

Dragojević

Direktor Sudske policije Srpske Željko Dragojević rekao je da je upoznat sa ovim slučajem, ali da ne zna kako se desila nesreća.

- Deurić je odradio pripravnički staž kod nas, a prije toga završio je obuku za sudskog policajca, te za upotrebu vatrenog oružja - izjavio je Dragojević.

Dodao je da su u Vlasenicu upućeni inspektori Sudske policije te istakao da se u vrijeme nesreće on nalazio na službenom putu koji je odmah prekinuo i uputio se u Vlasenicu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana