Banjalučanin prijetio smrću i udario policajca

N. B.
Banjalučanin prijetio smrću i udario policajca

Banjaluka - David Krneta (22) iz Banjaluke uhapšen je zbog sumnje da je prijetio smrću i udario policajca u ulici Sime Matavulja u Banjaluci, potvrđeno je "Glasu Srpske". Osumnjičenog terete da je u subotu naveče prišao pripadniku MUP-a RS i počeo da ga vrijeđa.

- Policajcu je poručio da će "ih sve pobiti i da će početi sa njim". Nakon toga pesnicom ga je udario u stomak. Na kraju je napadač ipak savladan i stavljene su mu lisice na ruke - rekao je izvor "Glasa Srpske".

Krneta, koji je član grupe "Pravda za Davida" je hapšen i u novembru prošle godine, uoči inauguracije predsjednice Republike Srpske Željke Cvijanović kada je ispred Palate predsjednika odbio da se legitimiše.

I policija u Zvorniku je imala posla sa nasilnicima. Goran M. (38) iz Zvornika uhapšen je zbog sumnje da je pijan galamio i vrijeđao policajce ispred Policijske stanice u Kozluku, potvrđeno je "Glasu Srpske".

Podaci MUP-a RS pokazuju da je od januara do aprila ove godine bilo 15 napada na policajce u kojima je jedan službenik poginuo, a 15 njih je zadobilo lakše povrede. U RS su prošle godine evidentirana 53 napada na policajce u kojima je jedan od njih teže i 50 lakše povrijeđeno.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana