U utorak o datumu protesta

M. Mi.
U utorak o datumu protesta

Banjaluka - Na vanrednoj sjednici Predsjedništva Konfederacije sindikata RS u utorak u Doboju biće utvrđen datum održavanja polučasovne obustave rada te protesta i štrajka jer se Vlada RS nije odazvala sastanku sa predstavnicima tog sindikalnog bloka na kojem bi razgovarali o problemima zaposlenih.

Konfederacija sindikata RS ranije je dala rok Vladi Srpske da se do 31. avgusta odazove sastanku na kojem će razgovarati o problemima radnika, ali do toga nije došlo. Iz Konfederacije sindikata RS poručuju da im ništa nije preostalo nego da posegnu za raznim vidovima sindikalne borbe.

- Imali smo poziv iz Vlade Srpske da u utorak, 4. septembra, u deset časova održimo sastanak sa njima, ali smo im prenijeli da je naš rok istekao i da mi u utorak imamo zakazanu vanrednu sjednicu Predsjedništva. Mi smo zbog takvog njihovog ponašanja primorani da posegnemo za svim vidovima sindikalne borbe. Zbog toga ćemo odmah u utorak odrediti datum održavanja polučasovne obustave rada, te protesta i štrajka - kazao je predsjednik Konfederacije sindikata RS Željko Tepavčević i pozvao sve radnike u Srpskoj da ih podrže u ovoj borbi jer, kako navodi, traže samo da zakonska rješenja budu primijenjena na terenu i da ih poštuju svi poslodavci.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana