Savez upoznat o reformi inspekcija

S. Š.
Savez upoznat o reformi inspekcija

Teslić - Savez opština i gradova Republike Srpske izjasniće se o reformi inspekcija kada dobije konačan prijedlog izmjena Zakona o inspekcijama, rekao je predsjednik Saveza Ljubiša Ćosić.

Ministarka uprave i lokalne samouprave RS Lejla Rešić upoznala je u petak gradonačelnike i načelnike lokalnih zajednica o namjeri Vlade RS da reformiše inspekcije.

- U skladu sa akcionim planom Vlade, ideja Ministarstva je da sa partnerima, građanima, privrednicima, lokalnim zajednicama i institucijama RS vidi šta je potrebno izmijeniti kada je riječ o građanima i privredi, a odnosi se na inspekcije. Evidentan problem je da inspekcije posluju po istom zakonu, ali istovremeno posluju drugačije - istakla je Rešićeva na sjednici Saveza održanoj u petak u Tesliću.

Programom ekonomskih reformi Vlade predviđeno je da na osnovu analize, koja treba da bude urađena do kraja maja, uslijedi reforma i objedinjavanje svih inspekcija pod okrilje Inspektorata RS.

Ćosić je kazao da na sjednici nije pomenuta mogućnost ukidanja lokalnih inspekcija, odnosno njihovo objedinjavanje i da će Savez stav o tome dati ako to bude predloženo izmjenama zakona.

Na sjednici Saveza rečeno je da je od petka nerazvijenim i izrazito nerazvijenim opštinama u RS na raspolaganju dodatnih 300.000 KM za realizaciju projekata i da treba da kontaktiraju sa Vladom u vezi s korišćenjem tog novca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana