Pojačane aktivnosti na naplati boravišne takse

Srna
Pojačane aktivnosti na naplati boravišne takse
Pojačane aktivnosti na naplati boravišne takse

Banjaluka - Poreska uprava Republike Srpske pojačaće aktivnosti kada je riječ o naplati boravišne takse, ali i kontrole rada subjekata koji iznajmljuju smještajne kapacitete, zaključeno je danas na sastanku direktora Poreske uprave Zore Vidović i predstavnika turističkih organizacija.

Na sastanku je istaknuto da je primjetno da postoji određen broj subjekata koji ne prijavljuju prihod ostvaren po ovom osnovu.


Učesnici sastanka pozvali su subjekte koji iznajmljuju smještajne kapacitete u Srpskoj da prijave prihod po tom osnovu, ali i lokalne zajednice da se aktivnije uključe u ovu problematiku.

Iz Poreske uprave je saopšteno da je očigledno da je riječ o indolentnom odnosu pojedinih lokalnih zajednica, što pokazuje i podatak da je svega 20 lokalnih zajednica do sada donijelo odluku o visini boravišne takse na svom području.

Na sastanku je rečeno i da je, s ciljem unapređenja u ovoj oblasti, saradnju Poreske uprave sa turističkim organizacijama potrebno dići na viši nivo, posebno ako se ima u vidu stalan rast broja turista.

Vidovićeva je istakla da će Poreska uprava biti na usluzi turističkim organizacijama, ali i poreskim obveznicima u smislu da im olakša izvršavanje njihovih poreskih obaveza.

Sastanku su prisustvovali predstavnici Turističke organizacije Republike Srpske i Turističke organizacije grada Banjaluka.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana