Nabavke i naknade pod posebnom lupom

V. K.
Nabavke i naknade pod posebnom lupom

Banjaluka - Glavna služba za reviziju javnog sektora Republike Srpske pripremila je plan rada za narednu godinu koji je, kako naglašavaju iz te republičke institucije, veoma ambiciozan.

Planom revizija za 2019. godinu, koji je razmatrao i nadležni odbor u Narodnoj skupštini RS, planirano je 68 revizija finansijskih izvještaja i usklađenosti poslovanja za 2018. godinu - te pet revizija učinka.

- Plan je postavljen dosta ambiciozno, jer osim revizija koje sprovodimo redovno svake godine, što je zakonska obaveza, planirali smo da sprovedemo i revizije 20 jedinica lokalne samouprave, tri zavisna preduzeća iz sistema elektroprivrede, kao i revizije javnih ustanova i drugih subjekata, kao što su “Vode Srpske”, Studentski centar “Nikola Tesla” Banjaluka, javne ustanove NP “Kozara” i NP “Sutjeska” i tako dalje - potvrđeno je “Glasu Srpske” u Glavnoj službi za reviziju.

Kada je riječ o revizijama učinka za 2019. godinu, fokus će biti stavljen na upravljanje javnim nabavkama u zdravstvu RS, prikupljanje i utrošak sredstava od naknada za korišćenje šuma, funkcionisanje obrazovanja odraslih, te na efikasnost profesionalne rehabilitacije i zapošljavanje invalida i efikasnost prikupljanja i korišćenja naknada za javne puteve pri registraciji motornih vozila.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana