“Jafa Igre bez granica”: Promocija sporta kroz igru i zabavu

Anita Janković-Rečević
“Jafa Igre bez granica”: Promocija sporta kroz igru i zabavu

Banjaluka - Najveseliji karavan “Jafa Igre bez granica” koji promoviše sport i zdrav način života te donosi odličnu zabavu tokom vikenda biće održan u Bijeljini i Brčkom, a organizatori pozivaju mališane i njihove roditelje da im se pridruže i uživaju u bogatom programu koji su za njih pripremili.

Sportsko-zabavna manifestacija “Jafa Igre bez granica”, koju organizuje Udruženje građana “Adastra”, u Bijeljini će biti održana u subotu u Osnovnoj školi “Vuk Karadžić” od 11 do 15 časova, a u Brčkom u sali Tehničke škole u nedjelju od 13 do 17 časova.

U oba grada učestvovaće oko 1.000 osnovaca, koji će se predvođeni kapitenima takmičiti u pet disciplina i četiri uzrasne grupe. U zabavnim igrama mališani će pokazati brzinu, spretnost i sklonost ka timskom radu, te na taj način vršnjacima poslati poruku koliko je važan sport, fizička aktivnost i zdravi stilovi života. Na manifestaciji će nastupiti i mališani sa poteškoćama u razvoju iz Bijeljine i Brčkog, kojima će biti doniran dio sredstava.

Autor sportskog sadržaja “Jafa Igara bez granica” Peđa Savić kaže da su osnovni ciljevi ove manifestacije druženje, zabava, te veoma bitna fizička aktivnost i zdravo odrastanje mališana.

- U želji da obogatimo sportsko-rekreativni, ali i zabavni sadržaj u gradovima u BiH, te da u eri digitalnih medija pokušamo omasoviti sport, kroz ove zabavne igre svakom djetetu omogućavamo da se bavi sportom. Igre, koje su pomno osmislili stručnjaci iz oblasti sporta i zdravstva, prilagođene su svakom uzrastu - naglasio je Savić.

Koordinator projekta Željka Gajić rekla je da u “Jafa Igrama bez granica” podjednako uživaju i roditelji i djeca. 

- Zdravlje djece treba da bude prioritet, a bitan aspekt zdravlja je fizička aktivnost. Važno je da se djeca okupe oko zajedničke ideje, te da se na zabavan način promoviše sport i timski rad - poručila je Gajićeva.

Istakla je da ništa ne bi bilo moguće bez sponzora koji su prepoznali vrijednosti koje promoviše ova dječija manifestacija, te da je jedna od najuglednijih kompanija u regionu “Jafa” njihov generalni sponzor.

Veliki prijatelj manifestacije je i kompanija “m:tel”, koja je za sve učesnike u Bijiljini i Brčkom pripremila mnoštvo kreativnih sadržaja.

- Drago nam je što imamo priliku da podržimo događaj koji razvija timski, socijalni i takmičarski duh kod djece - rekla je portparol “m:tela” Milica Kondić. 

Osim takmičenja, prisutne u Bijeljini i Brčkom očekuje bogat revijalni program, kreativne radionice, te slatki i osvježavajući kutak, koje su pripremili sponzori. Ulaz je besplatan za sve posjetioce, a obezbijeđene su i nagrade za pobjednike, kao i utješne nagrade.

Osam gradova

Prve “Igre bez granica” održane su u decembru 2018. u  Banjaluci.

- Odlučili smo da napravimo istinski brend i igre ove godine organizujemo u osam gradova u BiH. Ovogodišnje “Igre” do sada su održane u Prnjavoru i Tuzli, a nakon Bijeljine i Brčkog, ovaj događaj biće održan  29. septembra u Trebinju, 13. oktobra u Mostaru, 24. novembra u Sarajevu, te 15. decembra u Banjaluci - naveli su organizatori.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana