Glasu Srpske Orden časti za 70. rođendan FOTO

Vedrana Kulaga Foto: A. Čavić
Glasu Srpske Orden časti za 70. rođendan FOTO

Banjaluka - Predsjednik RS Milorad Dodik uručio je danas predstavnicima "Glasa Srpske" Ordenom časti sa zlatnim zracima povodom 70 rođendana našeg lista.

Orden časti dodjeljuje se pojedincima i institucijama , za priznati javni rad na afirmaciji ljudskih prava, toleranciji među ljudima i narodima, vladavini prava i sloboda i rezultatima koji doprinose jačanju ugleda Srpske.

- "Glas Srpske" ostvaruje važnu društvenu i javnu ulogu. Značajan je doprinos ovog lista u profesionalnom i objektivnom informisanju javnosti tokom dugogodišnjeg kontinuiranog rada – rekao je Dodik. 

Predstavnici "Glasa Srpske" zahvalili su predsjedniku na dodijeljenom odlikovanju i naglasili posvećenost redakcije  lista profesionalnim standardima i očuvanju ugleda novinarske profesije.

U ime "Glasa Srpske" Orden je primio direktor Boris Dmitrašinović.

- Kažu da orden vrijedi koliko vrijedi djelo, a djelo "Glasa Srpske", najstarije dnevne novine u RS i BiH, svakako vrijedi mnogo.  Ponosni smo što smo za 70. rođendan dobili Orden koji se dodjeljuje pod ovakvim obrazloženjem a mi ćemo učiniti sve da to obrazloženje opravdamo, rekla je Kusmukova.

Ona je dodala  da su svi koji rade u "Glasu Srpske" danas  posebno ponosni što su odlikovani Ordenom časti, koji  shvataju kao obavezu da nastave časno da se bave novinarskom profesijom poštujući profesionalne standarde i moralne principe u interesu javnosti da zna istinu.

- Ovaj Orden pripada i svima koji su u proteklih 70 godina radili u "Glasu Srpske", kako novinarima, tako i čitaocima bez kojih ne bi bilo našeg dugog postojanja. U ime svih njih zahvaljujemo se predsjedniku RS, rekla je Kusmukova.

„Glas Srpske" proslaviće veliki jubilej 31. jula. Istorija novinarstva u RS i BiH krenula je od prvog broja „Glasa" štampanog 31. jula 1943. godine u Župici, kod Prekaje, nadomak Drvara.

Povodom 70. rođendana u Banjaluci će 30. jula biti svečana akademija, a 31. jula na kioscima će se naći specijalno, rođendansko izdanje „Glasa Srpske" na više od 200 strana.

Ordenje

"Glas Srpske" danas je dobio svoj četvrti orden.

Prije 35 godina, tačnije 1968. godine "Glas" je Ukazom predsjednika FNR Jugoslavije „Glas" odlikovan Ordenom Zasluga za narod sa srebrnim zracima.

Glas je odlikovan i 1994. godine Ordenom Njegoša prvog reda, a 2003. godine Ordenom zastave RS sa srebrnim vijencem.

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana