Bolji uslovi za trudnice

Svjetlana Đuričić
Bolji uslovi za trudnice

Banjaluka - Obnovom Odjeljenja perinatologije na Klinici za ginekologiju i akušerstvo Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske završena je akcija “Zajedno mislimo dobro”.

Tokom akcije, koju je organizovalo Udruženje građana “Misli dobro”, prikupljeno je 40.000 KM, a tim novcem u potpunosti je rekonstruisano pet kupatila, okrečeno cijelo odjeljenje, ofarbana stolarija, te promijenjen kompletan pod, oko 450 kvadratnih metara.

Predstavnica Udruženja “Misli dobro” Sandra Gojković-Arbutina rekla je da je ova akcija počela predstavom “Hipnoza jedne ljubavi”, koju je “Zvezdara teatar” igrao u Banjaluci u maju ove godine.

- Akciju su podržali građani kupovinom karata za predstavu, kao i kompanije i institucije donacijama. Ovom akcijom smo htjeli da poručimo da je briga za majke i najmlađe jedan od najznačajnijih zadataka društva - dodala je Gojković-Arbutina.

Obnovljeno odjeljenje juče je obišao i ministar zdravlja i socijalne zaštite Srpske Dragan Bogdanić, koji je rekao da će nakon svečanog otvaranja sjevernog krila UKC-a, 22. septembra ove godine, početi priprema tenderske dokumentacije za rekonstrukciju kompletne zgrade Klinike za ginekologiju i akušerstvo.

- Završetak rekonstrukcije planiramo u iduće dvije do tri godine, tako da ćemo u narednom periodu nastojati da završimo ono što ovom akcijom nije bilo obuhvaćeno, kako bi pacijenti imali što bolje uslove za boravak - rekao je Bogdanić.
Generalni direktor UKC-a RS Vlado Đajić zahvalio je donatorima koji su omogućili da trudnice koje borave na Odjeljenju perinatologije sada imaju mnogo bolje uslove nego prije obnove.

- Osim najsavremenije dijagnostike i terapije, koje nastojimo da omogućimo našim pacijentima, jednako je važno da postoje dobri uslovi za boravak u UKC-u, kao i ljubazan odnos naših radnika - rekao je Đajić.

U Odjeljenju perinatologije Klinike za ginekologiju i akušerstvo se vrši dijagnostička terapija i tretman svih komplikacija i hroničnih bolesti u trudnoći.

Donatori

Pored kompanija “Krajina klas” i “Tropik maloprodaja”, koje su snosile troškove organizacije i igranja predstave “Hipnoza jedne ljubavi”, akciju su podržali i “m:tel”, “Grave osiguranje”, grad Banjaluka, Notarska komora Republike Srpske, Narodna skupština Republike Srpske, firma “Knežević entering”. Dio novca prikupljen je i donacijama građana, putem humanitarnog broja i od prodaje ulaznica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana