Završetak kružnog toka u Bijeljini kod željezničke stanice za petnaestak dana

Srna
Završetak kružnog toka u Bijeljini kod željezničke stanice za petnaestak dana

Bijeljina - Završetak nove kružne raskrsnice između ulica Miloša Obilića, Sremske, Raje Banjičića i Živojina Mišića, odnosno, na pravcima iz centra Bijeljine prema Obraskoj i Crnjelovu, ali i prema Brčkom i Rači, očekuje se za petnaestak dana, saopšteno je danas iz Gradske uprave Bijeljina.

U saopštenju se navodi da će površina 13. kružne raskrsnice u Bijeljini biti 2.100 metara kvadratnih, a radovi vrijedni 250.000 KM, osim izgradnje saobraćajnice, uključuju zamjenu podzemnih instalacija, izgradnju trotoara i postavljanje javne rasvjete.


“Ovo je 13. kružni tok u našem gradu, koji će poboljšati bezbjednost i ubrzati saobraćaj na gradskim ulicama”, istakao je načelnik gradskog Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove i zaštitu životne sredine Tomica Stojanović, dodajući da analize pokazuju da je bezbjednost saobraćaja na kružnim tokovima mnogo veća u odnosu na obične raskrsnice.

U saopštenju se navodi da je u toku izgradnja dvije pješačko-biciklističke staze, u Ulici kralja Dragutina u naselju Pet jezera i prema Popovima.

Stojanović je istakao da je u naselju Pet jezera ostalo još da se izgradi 250 metara staze i dodao da će to biti od velikog značaja za pješake i bicikliste u ovom dijelu grada.

“U Popovima gradimo stazu dužine 1.250 metara dužine i širine metar i po, od fabrike obuće žKondorž pa do ulaska u ovu mjesnu zajednicu, što će najviše koristiti radnicima fabrike koji svakodnevno idu na posao ovim pravcem”, pojasnio je Stojanović, dodajući da je vrijednost radova staze prema Pet jezera 25.000 KM, a prema Popovima 70.000 KM.

U toku su i radovi u Račanskoj ulici, koji su povezani sa izgradnjom kanalizacione mreže.

“Trenutno se postavljaju šahtovi na kružnom toku, nakon čega će početi radovi na uvezivanju u kanalizacioni sistem u Ulici Srpske dobrovoljačke garde”, naveo je Stojanović.

On je istakao da se “vrši i priprema kolovozne konstrukcije, postavljanje ivičnjaka i šahtova u Ulici 27. marta, nakon čega će početi asfaltiranje i u ovoj ulici”.

“Cjevovodi i kanalizaciona mreža u ovom dijelu grada postavljani su na velikoj dubini, što je produžilo trajanje radova”, pojasnio je Stojanović.

U gradu je nedavno asfaltirana Ulica Nikole Spasojevića, dužine 260 metara, u šta je uloženo oko 200.000 KM iz gradskog budžeta putem projekta izgradnje kanalizacije.

“Takođe, na ovom području je i Drinska ulica, gdje će se, osim asfaltiranja, raditi i trotoar, što će ukupno koštati oko 100.000 KM”, najavio je Stojanović.

Radovi u Bijeljini izvode se u skladu sa programom aktivnosti gradskog Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove i zaštitu životne sredine za 2018. godinu, napominje se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana