Za 15 dana završetak cjevovoda za selo Ozerkovići kod Sokoca

Srna
Za 15 dana završetak cjevovoda za selo Ozerkovići kod Sokoca

Sokolac - U sokolačkom selu Ozerković danas je počela izgradnja cjevovoda dužine 1.250 metara, vrijednosti oko 40.000 KM, koji bi trebalo da bude završen za petnaestak dana, rekli su Srni u preduzeću "Rajak VOB" koje gradi ovaj dio mreže.

Načelnik Odjeljenja za privredu i finansije opštine Sokolac Mitar Pržulj kaže da su privedeni kraju radovi na izgranji dijela vodovoda za zaseok Kazimerovići dužine 2.247 metara i da se nastavlja realizacija LOT-a 2, ovog projekta, odnosno izgradnja primarnog i sekundarnog voda na vodovodu za selo Ozerkovići, ukupne dužine 3.500 metara.


"Planirana vrijednost radovana na izgradnji vodovoda za selo Ozerkovići je oko 40.000 KM, a za zaseok Kazimerovići 58.460 KM. Ovaj projekat će biti finanasiran donatorskim sredstvima Vlade Srbije, koja su odobrena kao pomoć opštini Sokolac", naveo je Pržulj.

On je dodao da će za radove na priključku potrošača na mrežu u ovim selima biti raspisan poseban tender.

Direktor preduzeća "Rajak VOB" Duško Rajak rekao je Srni da će radovi na izgradnji primarnog voda od Ozerkovića do zaseoka Kazimerovići biti završeni za dva dana, a potom će uslijediti izgradnja i montaža 23 šahta za vodu.

On je istakao da je teren u ovim selima veoma težak za rad i da nije naišao na tako kamenito područje već 20 godina, koliko sa preduzećem radi na poslovima niskogradnje.

Mještani Ozerkovića se nadaju da će voda sa vodovoda "Bioštica"u selu poteći krajem ove godine, jer nešto više vremena zahtijevaju radovi na spajanju dijela novoizgrađene mreže na rezervoar na brdu Vitanj u selu Kula na Glasinačkom polju.

Domaćica Desanka Mačar /60/ sa čijeg imanja su danas počeli radovi, rekla je Srni da dolazak vode ovom selu znači život, jer Ozerkovići više od 70 godina čekaju izgradnju vodovoda.

Snabdijevaju se, kaže, sa starih grčkih bunara u blizni sela i čartnja koje su gradili uz kuće za sakupljanje kišnice sa oluka.

"Ranije smo i pili vodu sa bunara, ali u novije vrijeme za piće dovozimo vodu iz Podromanije i Sokoca, udaljenih više od 18 kilometara, jer ni kišnica iz čatrenje nije ono što je bila", ističe ova domaćica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana